Calamares a la Romana: Stekt bläckfisk

Stekt bläckfisk, eller i spanska calamares fritos, är en mycket populär aptitretare eller tapa i Spanien samt här i USA. Du kanske också känner till denna maträtt med namnet Calamares a la Romana . Hur som helst har det blivit ett extremt populärt föremål på förrätt menyer i restauranger överallt. Men skulle det inte vara bra att göra din egen?

Du kan använda färsk eller fryst bläckfisk, som finns i de flesta livsmedelsbutikerna i den frusna matavdelningen, ungefär ett dussin till en låda. (Om din marknad inte bär den, fråga på fiskdisken eller slaktaren för att beställa den till dig.) Kanske har din matvaruaffärs avdelning bläckfisk eller om du har turen att bo nära en asiatisk marknad, besök dem för att se deras färsk fisk och skaldjur val, där du kommer troligen hitta färsk bläckfisk. Om möjligt, be att bläckfisken rengörs innan du köper och tar hem. Renade, frysta bläckfisk organ kan också vara tillgängliga och är bra att göra stora calamar ringar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Varhelst och men du köper bläckfisken, måste de rengöras innan du lagar mat. Spines, bläcksäckar och huvuden ska kasseras. Om du rengör bläckfisken själv ska du inte kasta bort tentaklarna eftersom de är bra att äta också!
  2. När bläckfisken är rengjorda, torka dem noggrant. Skär bläckfiskens kroppar i ringar.
  3. Häll 1/2-tums olivolja i en stor öppen stekpanna och sätt på hög värme för stekning, men var försiktig med att oljan inte röker.
  1. Lägg mjölet och lite salt i en stor plastpåse. Placera några bitar bläckfisk i påsen och skaka för att täcka med mjöl. Ta bort ringarna en i taget med händerna och placera försiktigt i den heta oljan . Fortsätt att täcka bitar i mjöl och lägg till stekpannan. Kasta inte pannan, lämna tillräckligt med utrymme i pannan för att vända om bläckfiskringar om det behövs.
  2. Stek tills ringarna blir gyllene. När du är klar, ta bort bläckfiskringar från pannan och låt den tömma på en pappershandduk . Servera varmt med citron.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1040
Totalt fett 103 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 73 g
Kolesterol 264 mg
Natrium 289 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)