15-Minute Vanilj Ris Pudding Recept

En favorit komfortmat som sträcker sig över kulturer är krämig vaniljrispudding, som kan serveras varmt eller kallt. Medan rispudding-ingredienser varierar beroende på receptet, det som verkar vara konstant är användningen av ris, någon typ av sötningsmedel och mjölk eller vatten. Det som ofta ändras är att vissa rispuddor är bakade och andra är kokta på kaminen (som den här är). En annan variant sker i tilläggsliknande russin och andra torkade frukter.

Detta lätta receptet är kokt på spisen och är klart på mindre än 15 minuter. Det är läckert på egen hand, eller du kan gussy upp med ett streck av grädde eller pocherad frukt och en strö kanel.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera mjölken i en liten kastrull över medium låg värme. Tillsätt vaniljens essens och rör om.
  2. När mjölken börjar ånga, strö i riset och rör försiktigt med en träsked. Vrid upp värmen något och koka i 5 minuter, omblandning ibland.
  3. När riskornen börjar svälla, sätt locket på potten och sänk värmen. Håll ögonen på riset och rör om ibland i 5 till 7 minuter.
  4. När riset är kokt, ta bort kastrullen från värme och tillsätt sockret, citronskalan och en nypa salt. Rör försiktigt och smak. Lägg till lite mer socker om det behövs.
  1. Servera varm, vid rumstemperatur eller kyld. Strö med kanel precis innan du serverar.

Rice Pudding Origins

Här är några fakta du kanske inte vet om rispudding:

Fler australiska / Nya Zeeland Dessert Recept

Här är fler australiensiska / Nya Zeeland dessert recept Jag tror att du kommer att njuta av:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 241
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 148 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)