Quinoa fyllda paprika

Quinoa har en mångsidighet som verkar nästan oändlig, och i detta recept används den i quinoa fyllda gröna paprika. Där du kan hitta vita ris eller brödsmulor eller något annat näringsämne som saknar fyllning i andra fyllda pepparrecept hittar du här en fyllning gjord med näringspackad quinoa tillsammans med smakrika grönsaker och lite nötkött för en riktig smak och konsistensstans.

Denna maträtt är fantastisk precis som receptet kallar, men kan enkelt göras till en näringsrik och mycket fyllig vegetarisk maträtt genom att helt utelämna nötköttet. Även om du inte följer en vegetarisk diet, prova det utan köttet en eller två gånger. Du sparar pengar och kan tycka att du gillar att gå köttlös en gång i taget.

En annan bra sak om denna maträtt är att det verkligen är en maträtt i sig. Du behöver verkligen inte oroa sig för att förbereda sidrätter för att följa med måltiden. Om du vill, vill du ha lite att gå med det, prova en ny, skarp grön sallad eller en liten hunk med krispigt bröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 ° F.

2. Skär de gröna paprika i halv vertikal och ta bort massan och fröna från insidan. Ta en stor kruka med saltat vatten till koka och tillsätt paprika. Koka i 5 minuter, ta sedan bort paprika från vattnet och lägg åt sidan.

3. Värm en stor stekpanna över medelhög värme och lägg till hamburgaren. Bryt upp hamburgaren med en gaffel och koka tills hamburgaren inte längre är rosa.

Ta bort hamburgaren och lägg åt sidan. Tillsätt lök, morot och vitlök på pannan och koka 4-5 minuter tills grönsaker är milda. Återgå hamburgeren till pannan, och tillsätt den kokta quinoa , tomater, salt och peppar. Fortsätt tillagning i 3-4 minuter tills den värms upp. Avlägsna från värmen och tillsätt den färskt basilikan.

4. Placera gröna pepparhalvorna på en bageri och fyll i varje hålighet med ca 3/4 kopp av Quinoa-blandningen . Baka i 15 minuter.

5. Ställ ugnen i den bruna inställningen. Stänk parmesanosten jämnt över de fyllda paprikorna och bröda i 2 minuter tills det är lättbrunet.

Serverar 4

Per portion kalorier 213

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 328
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 264 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 6 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)