Cheesy Meatball Veggie Gryta

Efter Thanksgiving tänker jag alltid på disken jag tjänar och föreställer mig vad jag skulle kunna göra med dem. Antik Broccoli är en gammal favorit favoriträtt som jag älskar. Så jag hade en brainstorm - varför inte lägga till några köttbullar till det receptet och förvandla det till en huvudrätt?

Vilken hit!

De ömma grönsakerna, ostliknande sås, smakrika köttbullar och crunchy breadcrumb topping alla kombinerar för att göra en otroligt bra huvudrätt. Jag lade till lite mer sås eftersom köttbullarna tar upp extra utrymme i skålen.

Ett tips: använd inte hackad broccoli i detta recept. Du behöver större broccolifloretter så att de håller sin form under all matlagning och bakning.

Allt du behöver servera med det är en grön sallad kastad med några avokado och druvtomater och drizzled med en balsamisk vinaigrette. Detta recept är verkligen en måltid i en: du har grönsaker, kött och bröd. Lägg till ett glas vitt eller rött vin och en bageripai till efterrätt för en underbar och enkel måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Spraya en 9 "x 13" glasbakningsfat med nonstick matlagningsspray och lägg åt sidan.
  2. I en stor stekpanna smälter 1/4 kopp smör över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och koka, omrör, tills grönsakerna är milda, ca 4 minuter.
  3. Tillsätt mjölet och laga mata, rör om med en trådvisp tills blandningen bubblar i 1 minut. Låt inte denna blandning vara brun.
  4. Tillsätt mjölk, salt, peppar och marjoramblad. Koka och rör om låg värme tills såsen tjocknar. Rör i Havarti och Colbyosterna tills såsen smälts och blandningen är slät (förutom naturligtvis grönsakerna).
  1. Tillsätt köttbullarna, broccoli och morötter och blanda försiktigt. Häll blandningen i den tillagade bakfatet.
  2. I en medium skål, kombinera brödsmulorna, parmesanost och smält smör och blanda. Strö över grytan.
  3. Baka i 30 till 40 minuter eller tills grytan bubblar och brödsmulan är brun och skarp. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 687
Totalt fett 37 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 97 mg
Natrium 898 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 7 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)