Panettone Trifle med Rum Custard

Panettone är en italiensk fruktkaka som trivs på julen. Det är en söt, jäststark kaka, briocheliknande i konsistens, som är fylld med torkad frukt och smakad med citrus. Det finns många liknande versioner av dessa europeiska inspirerade julkakor i hela Sydamerika, inklusive pan dulce de Navidad och chilenska pan de pascua (som är tätare på grund av något tyskt inflytande). Många familjer njuter av panetton med varm choklad på jultid.

Panettone är en populär semestergåva, och oavsett hur mycket du trivs, det är lätt att sluta med resterna. Detta recept är ett bra sätt att förvandla en extra panettone till en elegant efterrätt, passar för en fest (nyår, kanske?). Panettonen blötläggs i en sirup i rom och läggs sedan med rumpudding och frukt och toppas med vispgrädde. Du kan servera detta i en bagatellrätt eller göra det till individuella "parfaits".

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär panettonen i en-tums fyrkantiga kuber och placera dem i en stor skål.
  2. Förbered rom sirap: Placera socker, vatten, kanelsticka, nypa salt och limejuice i en liten kastrull och koka. Smäll försiktigt i 5 minuter. Avlägsnas från värme och låt svalna. Rör i rom och vanilj.
  3. Sked sirapen över de kuberade bitarna av panetton och rör om att alla kakor suger upp en viss sirap. Avsätta.
  1. Gör rynkvällen: Placera äggulorna i en värmebeständig blandningsskål. Tillsätt sockret, majsstärkelse och en nypa salt och vispa kraftigt tills blandningen blir blekgul.
  2. Tillsätt 1 kopp grädde och 2 koppar mjölk till en stor kastrull och värma tills det bara börjar koka. Häll mjölkblandningen gradvis i ägg / sockerblandningen, whisking constantly.
  3. Återgå hela blandningen (mjölk, ägg, socker) till kastrullen och koka över medium låg värme, rör om tills blandningen blir tjockare och blir blank i ca 5 minuter.
  4. Avlägsna från värme och rör om smöret och vanilj. Låt svalna i 5-10 minuter, rör sedan in rummet. Täck med saran wrap och kyla blandningen i kylskåpet i ca 15 minuter, eller tills det är klart att montera bagatell.
  5. Placera whipping cream i en stor skål och rör om sockret. Pisk grädde tills det är något styvt. Vispa 1/2 av piskad grädde i vaniljbenet. Lägg åt resten för bagaget.
  6. Placera ett lager av den kubade panettonen i en glasskål eller en skål med ungefär 1/3 av kuberna. Tillsätt 1/3 kopp av den tärda ananasen och 1/3 kopp av de orange segmenten. Täck frukt med 1/3 av vaniljblandningen. Upprepa lager två gånger, slutar med ett lager av vanilj.
  7. Sprid resterande vispgrädde över toppen av bagaget. Dekorera smaken med olika frukter, till exempel mer ananas och apelsin, bananer, kiwi, riven kokosnöt, granatäpplefrön, jordgubbar, blåbär eller hallon. Koka tills det är klart att servera.

Obs! För att förbereda bagatell i enskilda parfaitglasögon, gör 2 lager kaka, frukt och vanilj i varje glas och topp dekorativt med vispgrädde och frukt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 403
Totalt fett 16 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 139 mg
Natrium 126 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)