Slava Bröd Recept - Slavski Kolac

Slava bröd eller slavski kolac är en viktig del av de religiösa aspekterna av Krsna Slava eller firandet av en serbisk familjens skyddshelgdag. I många hem kommer församlingsprästen hemma att välsigna brödet innan några festligheter kan börja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös upp jäst, socker och 3 msk mjöl i 1/2 kopp varmt vatten. Avsätta.
  2. I en stor skål kombinerar du 1-1 / 2 koppar varmt vatten, salt, smör, ägg, citronskall och juice och socker. Lägg till provad jäst och ca 4 koppar mjöl och slå bra.
  3. Tillsätt kvarvarande mjöl gradvis och slår väl, tills degen är styv. Knead som för bröd, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, och lägg i en smord skål för att stiga.
  1. När du är dubbel i storlek, ät igen kort. Beställa en handfull degen för att dekorera toppen, gör en rund loaf. Sätt i en smidigt 9-tums rund, 3-tums djuppanna.
  2. Dekorera kantens kant med en flätad och ett kors i mitten med 4 bakåtvända Cs i varje kvadrant. Låt stiga tills det fördubblats, cirka 1 timme, eller följ den här Snabba Tips för att minska uppstigningstiden.
  3. Värm ugnen till 350 grader. Borsta bröd lätt med äggtvätt (1 ägg slagen med 1 tsk vatten). Baka i 1 timme eller tills det är fint brunt.
  4. När det är tillräckligt svalt att hantera, ta av från kåpan och kyla på stativet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 507
Totalt fett 39 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 220 mg
Natrium 530 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)