Hur man gör vegetariska köttbullar med hjälp av GimmeLean (Veganrecept)

Undrar hur man gör hemlagade vegetariska köttbullar? Ett enkelt sätt att göra snabba och enkla vegetariska köttbullar är att använda ett köpt köttbiffsubstitut, till exempel GimmeLean-varumärket. I de flesta livsmedelsbutiker säljs vanligtvis vegetabiliskt köttbiffsubstitut som GimmeLean vanligen i ett rör i den nedkylta delen nära bagged sallader och andra produkter. På livsmedelsbutiker är det mer sannolikt att de är nära de andra vegetariska och veganska köttsättarna och vegetariska delikött i sin egen del, även om de är kylda.

Gör dessa vegetariska "köttbullar" vegan genom att använda ett äggbyte istället för ett ägg om du äter mjölkfri och äggfri.

Är du osäker på vad du ska göra med dina hemlagade veganska köttbullar? Tja, det finns alltid en klassisk måltid med spagetti och köttbullar. Lägg bara till dessa vegetariska köttbullar till någon butiksköpt marinara sås ovanpå en tallrik spaghetti och du har själv en snabb men romantisk komplett Lady och Tramp-stil middag. Eller gör dem mini-sized (du måste minska baktiden lite om du gör det) och servera dem som en aptitretare med tandpetare för ett cocktailparty vid sidan av en doppsås, till exempel en söt chilisås eller några typ av gourmet konserver, som mintgelé eller jalapeno gelé.

Denna vegetariska köttbulle recept med Gimmelean artighet är Lightlife Foods

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 400 F och smörj lätt ett bakplåt, bakpanna eller kakan.
  2. Separera det vegetariska nötköttet i flera bitar och lägg i en stor skål.
  3. Sedan använder du en stor gaffel, eller dina (ren!) Händer om det behövs, blanda nötköttet i stället med de krydda brödsmulorna, sojamjölken, lök, salt, vitlökspulver, Worcestershire-sås Vegetarisk ägg och ägget eller tillberedt äggbyte tills det är fullt kombinerad.
  1. Därefter formar blandningen i enskilda bollar ca 1 1/2 tums rund.
  2. Baka dina vegetariska köttbullar i den förvärmda ugnen tills den är lättgyllenbrun, ca 20-25 minuter.

Receptnote: Var noga med att läsa ingredienslistan på etiketten om du köper Worcestershire sås för första gången. Vissa märken är både vegetariska och veganer, medan många märken innehåller fisk (ansjovis).

Näringsinformation, per portion:
En portion av dessa vegetariska köttbullar, förberedda med ägg, ger ungefär:
Kalorier 126
Totalt Fett 1g
Mättat fett 0g; Transfett 0g
Kolesterol 31 mg
Natrium 847 mg
Total Carbohydrate 17g
Dietfibrer 3g
Socker 2g
Protein 10g
Vitamin A 2%, vitamin C 1%, kalcium 10%, järn 13%

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 56
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 375 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)