Hur man gör bacon i ditt eget hem

Att göra bacon är lätt, billigt och resultatet är ännu bättre än köpköpt. Utöver det finns det flera anledningar till att göra din egen bacon: Du får bestämma vad som går in i den (kött från betade, ekologiskt matade djur) och vad som inte går in i det (nitriter, som läggs till mest kommersiella bacon).

Medan de flesta kommersiella bacon i USA röks, botas bacon och många av sina härda köttfetter i andra länder, men inte rökt.

Med bacon är rökningsteget mer om att lägga till smak än vad gäller att bevara köttet. Rökt eller osmoked? Det är upp till dig.

Här är den grundläggande metoden för bota bacon, med instruktioner i slutet för att få den röka smaken om du bestämmer dig för att du vill ha den.

Vad du behöver

Hur man gör det

Bota bacon

  1. Skölj fläskmagen i kallt vatten. Torka det med pappershanddukar.
  2. I en liten skål, kombinera brunt socker, salt, peppar och valfritt härdningssalt i en liten skål.
  3. Gnugga kryddblandningen i alla sidor av fläskmagen, med hjälp av dina noga rena händer. Spendera ett par minuter att smaka krydda / härdningsblandningen i köttet.
  4. Placera fläskflödet , tillsammans med eventuell kvarvarande härdningsblandning, i en plastpåse och försegla den stängd. Förvara den i längdriktningen i kylskåpet i 10 till 14 dagar, vänd påsen överallt. Baconet borde vara helt härdat vid denna punkt, med en fast konsistens och inga mjuka fläckar.
  1. Skölj bacon och klistra om det noggrant torka med pappershanddukar .

Tillagning av osmokad och härdad bacon i ugnen

Rökning Härdad Bacon

Om du föredrar en rökt smak, använd en av dessa två metoder med hjälp av en härdad men okokt bacon.

Använda riktig rök

Användning av flytande rök

Obs! Skär bacon i flera bitar och frys sedan dem individuellt för den bekvämaste användningen senare.

Om nitrat

De flesta kommersiella bacon innehåller nitrater, som säljs till hemkocken i blandningar som kallas "härdningssalt" eller " Pragpulver ". Nitrater bevarar den ljusa rosa färgen på köttlagren i bacon och andra konserverade kött, samt bidra till att eliminera bakterier.

I mycket små mängder anses de vara säkra att konsumera, men de utgör en potentiell hälsorisk, så många väljer att lämna dem.

Var att köpa Raw Pork Belly

Numera botar så få människor sina egna bacon eller saltkött hemma att de flesta slaktare inte bär fräsch fläskmag .

Beställ din från en lokal gård eller fråga slaktaren på din lokala stormarknad om det är möjligt för dem att beställa det för dig. Fläskmag är vanligtvis en mycket billig skära.