Vad är Bacon?

Få sizzle på bacon

Under de senaste åren har det varit något av en besatthet med bacon - du har hört ordstaven, "allt är bättre med bacon." Vi ser det vikta runt nästan vad som helst och till och med tjänstgjorde som en del av desserten. Men förutom det är det en del av grisen, vet vi verkligen vad det är och varifrån det kommer ifrån?

Fatfakta

Bacon är fläsk, vilket betyder att det kommer från svinens sida. Köttet är härdat och brukar röka innan du lagar det hemma.

Det är fettet i bacon som ger det mesta av smaken och låter det laga sig skarpt, men ändå ömt. Vänd inte upp näsan på det feta. Det är viktigt att bra bacon , vanligen en halv till två tredjedelar av fett till kött, är ett kraftigt förhållande mellan fett och kött. Eftersom bacon måste kokas innan den konsumeras, blir mycket av fettet ut och kan hällas ut om det behövs.

Sättet du skar det

De flesta bacon köps förskivad och säljs som tänk, vanliga eller tjocka skivor. Tunn bacon skärs i skivor som är 1/32 tum tjocka, ca 35 remsor till pundet. Tunnskivor kallas även hotell- eller restaurangbacon. Vanlig skiva är 1/16 tum tjock och har 16 till 20 skivor per pund. Tjockskivad bacon, i allmänhet dubbelt så tjock som vanlig bacon, innehåller 12 till 16 skivor per pund i medeltal, beroende på leverantör. Du kan också köpa bacon i ett block (kallat slabbacon eller flitch i Pennsylvania när det är osmoked) och skär det i den tjocklek som bäst passar dig.

Utanför Förenta staterna kallas en skiva bacon ofta som en rasher.

Bacon är många smaker

Smaken av vanlig bacon kan variera kraftigt beroende på grisens ras, dess foder, hur det skärs och bearbetnings- och härdningsmetoderna. Låt dina smaklökar vara domaren och hålla fast med vad du vill.

Förutom enkla frilliga bacon hittar du den också i en mängd olika smaker, inklusive äpple, lönn och mesquite. Lättfetthalt och lågnatriumversioner är alternativ för personer med begränsad kost.

Instant Bacon Gratification

Fullt kokta baconskivor finns nu också tillgängliga på de flesta marknader för de som har matlagningstidsbegränsningar. Konserverad bacon är en favorit hos många, eftersom den är förkokt och hållbar, tills den öppnas, men det är svårt att hitta dessa dagar. Det finns fortfarande baconbitar - färdigkokta bitar av bacon som torkas sedan. (När en gång har öppnats måste baconbitarna kylas.) Förväxla inte imitationsbacon bitar (som Bac-O's®) med den riktiga grejen! Imitationsbacon bitar är gjorda av smakat vegetabiliskt protein.

Mer om Bacon

Om du bara inte kan få tillräckligt med bacon, läs vidare för information som tips om hur man lagar bacon, historien om bacon och bacon och din hälsa.

Hur man lagar bacon
Baconhistorik
Bacon kusiner och ersättare
Val av bacon och lagring
Baconekvivalenter och substitutioner
Bacon och hälsa