Traditionella franska Butternut Squash Cassoulet Recept

Det här bitterkassettkassouletreceptet baseras på en klassisk Cassoulet-skål men fylls med rökig bacon, kyckling och karamelliserade grönsaker och ireminiscent av höst och bra på vintern också.

Ett bra recept för underhållande som det är en enkel maträtt att förbereda i förväg, och ger huset en spännande arom som den bakar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera bönorna i en stor kastrull och täcka med kallt vatten. Ta bönorna till en mild simma över medelvärme. Täck och koka dem tills de börjar bli sakta, cirka 1 timme och 15 minuter. Tillsätt en tesked salt och 1/4 tesked malt svartpeppar till bönorna och koka tills vätskan har absorberat ca 25 extra minuter. Ta bort bönorna från värmen, dränera och sätt bönorna åt sidan.
  1. I en stor stekpanna över medelhög värme, koka lardonsna i 5 minuter tills de brinner. Krumble dem grovt och överför till en tallrik. Tillsätt lökarna och sauté i 10 minuter tills de blir ömma. Sänk värmen och laga löken på låg, ibland omrörning, i 20 till 30 minuter tills karamelliserad och guldbrun. Överför till plattan med lardons.
  2. Förvärm ugnen till 350. Töm alla utom fyra matskedar av fettet från stekpannan. Lägg kycklingbröststyckena till fett och brunt över medelhögt värme. Överför kycklingen till en ren skål. Sänk värmen till mellannivå, smälta en matskedsmör och sauté den hackade vitlöken i 90 sekunder, omrör hela tiden. Tillsätt den kubade squashen, öka värmen till medelhögt och tillsätt till lätt karamelliserad. Var försiktig så att du inte bränna vitlöket.
  3. Kombinera lardons, lök, kyckling bitar och lager, bukett garni, timjan, squash, vitlök, 3/4 tsk salt och 1/4 tesked malt svartpeppar i en stor gryta maträtt. Skydda med lock och baka i 25 minuter. Tillsätt morötterna i grytan, täck och baka i ytterligare 20 minuter.
  4. Tillsätt de vita bönorna i grytan och rör försiktigt. Kasta brödsmulorna, persiljan och timjan med smält smör i en liten skål. Stänk brödsmulorna över grytan och bake upptäckt i 1 timme. Kassera bouquet garni och servera.