Hemlagad rökt lönnbacon

Hemlagad rökt lönnbacon är lätt att förbereda. Kom bara ihåg att bacon alltid härdas med en söt och smaklig blandning av socker, salt och peppar. Du kan använda en rökare för efterbehandling. Och om du vill ta din bacon från mycket bra till bra, använd äkta lönnsirap istället för socker.

Varför gör bacon hemma? Du får bestämma vad som går in i det (kött från betade ekologiskt matade djur) och vad som inte går in i det (nitrit, som läggs till mest kommersiella bacon).

Nitrit säljs till hemkocken i blandningar som kallas "härdningssalt" eller " Pragpulver ". De bevarar den ljusa rosa färgen på köttlagret i bacon och liknande kött. De hjälper också till att eliminera bakterier. I mycket små mängder anses de vara säkra att konsumera, men de utgör en potentiell hälsorisk.

Om du väljer att använda nitrater, kom ihåg att den färdiga bacon inte kommer att hålla så länge i kylskåpet som bacon gjord med härdande salt. Frysta allt som du planerar att hålla längre än en vecka.

Här är den grundläggande metoden för härdning av lönnsmakad bacon. Instruktionerna innehåller tips för att få rökt smak precis precis.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skölj fläskmagen i kallt vatten. Torka det med pappershanddukar eller en ren diskduk.
 2. Kombinera lönnsirap, salt, peppar och härdningssalt (om du använder) i en liten skål.
 3. Gnugga kryddblandningen i alla sidor av fläskmagen, med hjälp av dina noggrant rengjorda händer. Spendera ett par minuter att smaka krydda / härdningsblandningen i köttet.
 4. Placera fläskflödet, tillsammans med eventuell kvarvarande härdningsblandning, i en plastpåse och försegla den stängd. Förvara den i längdriktningen i kylskåpet i 10 till 14 dagar, vänd påsen överallt. Baconet borde vara helt härdat vid denna punkt, med en fast konsistens och inga mjuka fläckar.
 1. Skölj bacon och klappa den igen noggrant med pappershanddukar eller en ren, torr diskduk. Skaka den härdade bacon i en 200 F-ugn tills den inre temperaturen når 150 F. Det tar cirka två timmar. Förvara bacon i en tätt sluten behållare eller påse i kylskåpet i upp till en månad eller i frysen i upp till ett år.

Du kan också lägga till en rökt smak för din bacon genom att använda någon av de två metoderna nedan.

Använd riktig rök:

 1. Om du har en rökare eller vill göra en enkel rökare , kan du använda den för att röka din bacon.
 2. Använd hickory eller äppelträspån för bästa smak.
 3. Hoppa över grillningen som beskrivs ovan och röka den härdade bacon tills den når en intern temperatur på 150 F, vilket ska ta en till två timmar.

Använd flytande rök:

 1. Alternativt kan du "fuska" med flytande rök. Om du väljer den här versionen, var noga med att köpa flytande rök gjord av naturlig (vanligtvis hickory) rök och inte en av de svåra provsmakande syntetiska versionerna. Skaka den härdade bacon i en 200 F-ugn tills den inre temperaturen når 150 F. Det tar cirka två timmar.
 2. Basta sedan den härda och rostade bacon med den flytande röken. Använd en bakverkborste för att jämnt täcka alla sidor.
 3. Placera baconet på ett stativ över en panna (för att fånga flytande rökdroppar) och lufttorka i 30 minuter. Överför till en tätt förseglad behållare eller påse och kyl i upp till en månad eller frys i upp till ett år.

Tips: Skär bacon i flera bitar och frys dem individuellt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 630
Totalt fett 60 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 82 mg
Natrium 2 247 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)