Shepherds Pie Recept med nötkött eller lamm

Denna herdens tårta är gjord med rostbiff, rostbiff eller lamm med en fluffig potatismostning. Om du inte har kvarstekt rostbiff eller lamm, använd brunt mager nötkött eller lamm.

Skivad kvarvarande fläskloinbröd kan användas för att göra denna paj också.

Se även
Shepherds Pie With Lamb
Stuga Pie med nötkött

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 400 F.

Smörj en 2 1/2-kvarts bakfat.

Smält smör i en tung stekpanna över medelvärme tillsätt lök. Smaka lök tills det är ömt. Tillsätt korkad nötkött eller lamm till stekpannan tillsammans med beredda sås, morötter och ärter. Rör för att blanda. Värm igenom och krydda med salt och peppar, smaka på.

Överför kött- och grönsaksblandningen till den färdiga bakfatet.

Om potatismosorna är mycket styva från kylskåpet, värm dem kort i mikrovågsugnen eller i en porslin eller kastrull på spisen.

Sätt potatismos i en stor skål. Tillsätt äggulan till potatismos och slå tills den är väl blandad. Sked potatisarna jämnt över herdens pajkött och grönsaker. För ett fint utseende, lägg potatisarna i en konditoriväska och rör potatis genom en stor dekorativ spets.

Baka herdens paj i förvärmd 400 F i ca 30 minuter, eller tills potatismos är brunade och sås är bubblande.

Serverar 4.

Tips och variationer

Med marknötkött eller marklamm: Lägg ca 1 till 1 1/2 pund magert nötkött eller lamm till stekpannan med löken. Koka, rör om och vrid ofta tills köttet inte längre är rosa. Fortsätt med receptet.

Med Hash Brown Topping: Stryk två bakpulpatisar med en låda rivare eller strimla disken av en matprocessor. Kasta potatisarna med 2 matskedar mjöl, den slagna äggulan och 1/2 kopp strimlad cheddarost. Stänk jämnt över köttblandningen och strö med paprika. Baka tills potatisuppläggningen är brunad.

Byt tärnad rostbiff eller lamm med tärnad mager fläsklinne.

Tillsätt ca 1/2 kopp skivad selleri till stekpannan med löken.