Sunn Fennikel och Äppelsallad med Honung Yoghurt Dressing

Äpplen, äpplen, överallt - en av glädje av fall. Medan äppelpaj, äpple skarpa, äpple muffins och äppel sås är verkligen gudomlig, ibland är en paus nödvändig mellan mysiga fall godis.

Äpplen lyser i detta hälsosamma salladsrecept som också är uppfriskande och ljust, en härlig naturlig glutenfri sidrätter för varje tillfälle.

Cortland äpplen, med deras saftiga tårta sötma, rent vitt kött och rubinröd hud fungerar särskilt bra i denna slaw. Cortlands är också långsamt bruna när de skivas och utsätts för luften, så salladen bibehåller en fantastisk ljusstyrka. Gala och Empire äpplen är också sortera läckra råa och långsamt till bruna och kan användas i stället för Cortlands (du kan verkligen använda något äpple du föredrar, det här är helt enkelt rekommendationer).

Fänkål är en grönsak som toppar på hösten och bär en liten anis - eller lakrits - arom och smak. Denna anis smak passar bra med äpplens tårta och söta väsen. Båda är skarpa och uppfriskande och sammanfaller i en höstsalad som är krispig och lätt.

Äpplen och fänkålslampan är skivad tändsticka tunn med en mandolinskivare (eller Julienne-peeler) och kastades sedan med en krämig, men ändå hälsosam dressing av icke-fet grekisk yoghurt och honung. Tangy med en snygghet av sötma som balanserar den andra tårtan, söta, anis smaker, denna höstsalad är utsökt som en höstskål eller för ett speciellt tillfälle som Thanksgiving.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta äpplen och trimma av båda ändarna. Skär i halv och kör varje äpple jämn sida ner längs en mandolin för att skära in i matchsticks. Frön kommer att falla ut i processen. Alternativt kan du skära in matchsticks med en skarp kniv eller julienne peeler.
  2. Trim båda ändarna av fänkållampan och kasta bort. Skär i halva och ta bort den tuffa inre kärnan, som ser ut som en vit triangel från basen och sträcker sig upp till lampans mitt. Kör varje fänkål halva jämn sida ner på en mandolin till tunt skiva (det är okej om de inte kommer ut lika stor som äpplen). Du kan också smidigt skära med en skarp kniv eller julienne peeler.
  1. Kombinera äpple- och fänkålskivorna i en mellanskiktskål tillsammans med hälften av hackade pekannötter.
  2. I en liten separat skål, vispa den grekiska yoghurt och honung tillsammans. Häll över äpple och fänkål och kasta till kappa.
  3. Garnera med resterande pekannötter och servera omedelbart. Eller täck och kyla, garnering med pekannötter före servering.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter för att bekräfta att produkten är glutenfri. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 108
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)