Herbaceous Avocado Hummus

Hummus, det arabiska ordet för kikärter, är en häftmat av medelstora köket. Det är ett enkelt och hälsosamt mellanmål, aptitretare eller dopp av kikärter, sesampasta, citronsaft, vitlök, örter och kryddor. Det serveras i allmänhet med skurna grönsaker som morotspinnar, selleri, gurkor, tomater och rädisor tillsammans med varma rundor av pitabröd eller hemlagad pitabröd. Och det är en fixtur på någon Mellanöstern mezze tallrik.

Många som den andra välkända Middle Eastern dip, tahini , är hummus oändligt mångsidig. De traditionella kikärterna kan ersättas med andra bönor som vita bönor, svarta bönor eller fava bönor. Tahini kan utelämnas för personer med sesamallergier och kryddor och kryddor kan ändras på ett stort antal sätt med tillsats av spiskummin, oregano, sumac , rödpepparflingor, za'atar , rökt paprika och rosmarin.

Hummus lämpar sig också för många typer av tillsatser ovanpå den normala sortimentet av ingredienser. Några roliga smaker inkluderar rostad rödpeppar, rostad vitlök, soltorkad tomat, spenat, fetaost, kalamatoliver, jordnötssmör, yoghurt, mandelsmör, pumpa, sötpotatis, sojabönor, tomatbassil, valnötter, rostad aubergine, korg, jalapeno, chipotle, kronärtskocka och tranbär.

Även om avokadoerna är bättre kända som ingredienser i mexikansk och sydvästra biljettpris, gör deras krämiga natur dem till ett utmärkt tillskott till hummus. Deras smak kommer genom tillräckligt nog utan att övervinna kikärterna och tahini. Och, naturligtvis, lägger de till mycket god näring med deras friska fett, högkalium och vitaminer B, C och K.

Dessa dagar kan du hitta hummus av alla slag på menyerna i någon Mellanöstern-eller Medelhavsrestaurang, såväl som att kunna hitta både traditionella och smakrika hummusvarianter i stora stormarknader över hela USA.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär avokado i längdriktningen, ta bort gropen och skopa ut köttet med en sked.
  2. Tillsätt avokadoköttet, sköljde och dränerade kikärter, sesampasta, skalade vitlöksklyfta, citronsaft, vatten, salt och svartpeppar till en matprocessor.
  3. Puree tills det är helt slät och justera salt och peppar efter eget tycke.
  4. Rör i den hackade färska dill och persilja. Överst med sprinkling av rostade pinjenötter eller pumpafrön, om så önskas.
  1. Servera som ett dopp med varmt pitabröd eller rostade pitabrödor eller sprid på smörgåsar. Förvara kvarvarande i kylskåpet i en burk med en burk eller en seranomslagen skål.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 199
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 298 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 6 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)