Hemlagad thailändsk kycklingsoppa recept

Det finns inget så lugnande som mams kycklingsoppa när du är sjuk, men den här thailändska versionen är ett underbart botemedel om du kämpar för en förkylning eller influensa eller bara är på humör för något tröstande. Denna soppa ger dig alltid den boost du behöver. Det som gör det annorlunda än vanlig kycklingsoppa är dess speciella sammanslagning av kyckling simmerad med vitlök, ingefära, limejuice och färska örter samt en virvla runt kokosmjölk för ökad rikedom (utan fett eller kalorier av grädde). Om du älskar kycklingsoppa, var noga med att ge den här ett försök. Det kan bara bli ditt gå till sopprecept av säsongen.

Tips: För kycklingnudelsoppa är det bäst att koka nudlarna separat, dränera, och lägg sedan till så mycket som du vill ha varje skål. Denna metod håller nudelstärkelsen från att förtjocka soppen och ändra dess smak. Även nudlarna kommer inte att suga upp all soppa eller bli soggig i rester.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ställ lager i en stor sopppanna över hög värme. När du lägger lagret i koka, lägg till tillagad kyckling, vitlök, limebladen / laurbladen och chiliflakorna. När du kokar, minska till medelålders. Simma 10 minuter.
  2. Tillsätt grönsakerna och låt sjuda i ytterligare 6 till 7 minuter eller tills broccoli och rödpeppar kokas men håller fortfarande fasthet och färg.
  3. Tillsätt fisksåsen , sojasås och limejuice. Blanda väl.
  4. Minska värmen till låg och tillsätt kokosmjölken, rör om tills den är upplöst. Smaka-testa soppen och tillsätt socker om så önskas. Lägg en stänk mer fisksås om du föredrar mer smak eller saltighet. Lägg till mer limejuice om det är för salt eller för söt för din smak.
  1. Om du föredrar det spicier, lägg till en bra dollop chiliolja (detta ger soppan en rödaktig kant, som på bilden). Strö sedan över några färska koriander. Färska bönspirer kan också serveras vid bordet, varje person lägger till sina egna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 952
Totalt fett 51 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 2,146 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 10 g
Protein 84 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)