Jordnötssmör hund kakor recept

Detta hälsosamma recept på jordnötssmör hundkakor är gjord med endast fyra ingredienser - helmjölsmjöl , råtta havre, jordnötssmör och vatten.

De håller i en vecka vid rumstemperatur när de hålls i en lufttät behållare. Alternativt kan du lagra dem i upp till tre veckor i kylskåp eller upp till sex månader i frysen. Se till att tina kakorna innan du slänger dem till dina hundkamrater.

Om din pooch är liten, använd en liten cookie cutter. Om mans bästa vän är en burly brute, gör större kex.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, vispa ihop hela vetemjöl och rullade havre. Blanda i det smidiga eller tjocka jordnötssmöret och hett vatten med händerna, en träsked eller en mixer. Om degen är för klibbig, lägg till mer mjöl. Om degen är för stel och smulig, tillsätt mer vatten.
  2. Knippa degen för hand eller med en degkrok på en stativblandare. Runda det i en boll och täcka med plastfolie och låt det vila 15 minuter på bänkskivan.
  1. Värm ugnen till 350 F. På malet pergamentpapper, rulla degen till 1/4 tum tjocklek och skär i former med valfri kaksklippare. Prova en benkaksklippare.
  2. Eftersom degen inte spridas under bakning kan du skära kakorna nära varandra direkt på pergamentpapperet. Ta bort deckar av deg mellan formerna. Plocka upp pergamentpapper i motsatta ändar och överför det till ett bakplåt. Upprepa med resterande deg.
  3. Baka 40 minuter. För bästa resultat, stäng av ugnen och låt dem sitta i ugnen för att kyla över natten när de är färdiga. Torken de får desto längre blir de friska.
  4. Om du inte kan vänta på att skarpa upp över natten, efter bakning, ta bort dem till ett trådställ för att kyla helt och behandla din hundkapp till ett skuldfritt mellanmål.

Obs! Om din hund har veteallergier, försök att göra dem med annat mjöl som ris eller potatismjöl, men mängden vatten kan behöva justeras. Om jordnötter är ett känt allergen för människans bästa vän, försök med sojötsmör eller ett annat nötsmör.