Kycklingsoppa för kallt är judiskt penicillin

Det har definitivt några lugnande egenskaper, inklusive känslomässiga

Kycklingsoppa kan väl vara den ultimata komfortmat. Dess lugnande arom och rik smak ger tillbaka minnen av mamma eller mormor kärleksfullt rörande grytan i köket.

Du kan bli förvånad att lära dig att kineserna äter mer kycklingsoppa än någon annan kultur.

Kycklingsoppa är fast förankrad som en traditionell mat i Ashkenazi judiska kulturen, som har spännt världen som judar migrerade över hela världen.

Och självklart spelar kycklingsoppa en central roll i firandet av påsken .

Denna smakliga soppa anses också vara en bondemat, eftersom den kan spetsas upp från delar av fågeln som inte nödvändigtvis är köttiga men innehåller intensiva smaker, till exempel nacke, rygg, vingar och ben. Efter att köttet från en hel kyckling har använts för en främsta måltid, kan slaktkroppen omvandlas till en lika överdådig och tillfredsställande soppa.

Är Kycklingsoppa Jewish Penicillin?

Den vetenskapliga domstolen är fortfarande ute på denna fråga. Det verkar verkligen hjälpa dem med förkylning och trängsel, men det kanske inte nödvändigtvis är det bästa valet för en upprörd mage om den inte är fettfri.

Vissa studier tycks indikera bestämda läkningshärdigheter hos kycklingsoppa, medan andra rapporterar att någon varm soppa kan producera samma resultat. Läkare verkar vara överens om att en het, salig buljong hjälper till att öppna näspassagerna och lugna halsen i en period av upp till en halvtimme.

Att sopa soppa genom ett halm ger inte samma gynnsamma resultat som att konsumera den varma soppen med en sked. Tydligen är ångan och aromen viktiga faktorer.

Klara soppor ger nödvändig näring och hydratisering samtidigt som de hjälper till att stimulera aptiten. Visst är det också en känslomässig faktor involverad.

Hemma minnen, skämdes bort av mamma med soppa som barn, eller bara den varma känslan av den varma soppen i magen kommer starkt till spel. Uppmärksamhet, omsorg och kärlek är bra medicin, och de är en stark komponent i att göra soppa för någon som känner sig under vädret. Det kan till och med vara bra för själen, som den berömda boken säger.

Vilken typ av kycklingsoppa att göra?

Någon slags kycklingsoppa skulle göra klarbuljong, kycklingnudel, kyckling med ris, kycklinggrönsak, jämn kräm kyckling. Du får tanken - ordet "kyckling" måste vara i namnet på läktarnas magi om du ska tro på det här kulturfenomenet. Du hittar allt du någonsin velat veta om kycklingsoppa här.

Köksböcker på Kycklingsoppa