Romanian Sour Meatball Soup Recept - Ciorba de Perisoare

Ciorbă är en särpräglad typ av rumänsk soppa som syras med ättika, surkåljuice eller annat surt medel. Sour köttbullssoppa är bland de mest traditionella av sura soppor, men kålciorbă är också populär, och ciorbă de burtă (tripesoppa) anses vara den ultimata baksmälla maten . Traditionella versioner använder lovage, en ört sällan i butikerna i Nordamerika, men som kan erhållas på specialaffärer eller online. Om du inte hittar det, kommer selleri eller persilja göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller nederländsk ugn, ta med 6 koppar vatten till koka. Lägg till skivad lök, älskling, persilja rot, persilja och morötter. Lägg till nötkött eller kalvkött med ben. Koka tillbaka, skumma bort eventuellt skum som stiger till ytan, reducera värmen och simma, delvis täckt.
  2. Under tiden gör köttbullarna genom att först bröda brödet i vatten eller mjölk och kläm det sedan torrt. Blanda det blöta brödet i en stor skål. Tillsätt marken kött , finhackad lök, ris, vatten och salt och peppar. Våt händerna något och gör små köttbullar. Avsätta.
  1. När grönsakerna i kastrullen blir ömma, lägg det tillbaka till koka och försiktigt släppa i köttbullarna. Minska värmen och simma i 30-40 minuter. När soppen är nästan klar och köttbullarna kommer till ytan, lägg till tomatpastaen och rör om det.
  2. Tillsätt tomatpastaen och rör om. Tillsätt lagring och krydda med salt och ättika. Om så önskas servera du med en gräddfil och en varm peppar på sidan.