Helado de Lúcuma: Lucuma Glass

Lúcuma är en av de mest ovanliga tropiska frukterna i Sydamerika. Det är mycket populärt i Andesregionerna där det odlas. Den har en orange massa och en distinkt parfymliknande smak som kombinerar väl med dulce de leche och choklad.

Om du inte hittar frusen lucumapulp på din latinska matmarknad kan du hitta lucumapulver , som kan sättas till detta glassrecept att smaka (cirka 1/4 kopp). Lägga till 1/2 kopp dulce de leche i stället för 1/2 kopp av den förångade mjölken gör också en härlig variation.

Du behöver en glassmaskin för detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera den förångade mjölken i en kruka över medelvärme och sätt koka uppåt.
  2. Medan den förångade mjölken värms till koka, slå äggulorna med sockret tills det är tjockt och blekgult i färg.
  3. När mjölken når en koka, häll en liten mängd i äggula blandningen under whisking. Tillsätt resten av den heta mjölken och blanda väl.
  4. Återgå den heta mjölken, socker- och äggulvblandningen till potten och laga mat på medium-låg värme. Koka tills blandningen börjar tjockna och bara knappt kommer att koka, omrör hela tiden. Lägg i en ren skål och lägg skål i ett isbad .
  1. Tillsätt lucuma puree, vanilj och piskad grädde och blanda väl. Chill grundligt.
  2. Frysa glass enligt dina instruktioner för ismaskinen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 777
Totalt fett 30 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 593 mg
Natrium 382 mg
kolhydrater 97 g
Kostfiber 1 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)