Vaniljfryst Yoghurt (Mejerifritt, Äggfritt, Vegan)

Detta recept är ett hälsosamt alternativ till glass eller frysta yoghurt som är förberedd med mejeriprodukter, och det är så lätt att göra! Förberedd utan animaliska biprodukter, är detta dessertrecept bra för veganer också!

För detta recept föredrar jag att använda agave nektar, vilket är en flytande sirap som liknar honung men det är lägre på det glykemiska indexet. Om agave nektar inte är tillgänglig, var god att ersätta honung, lönnsirap eller annat flytande sötningsmedel efter eget val.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera soja yoghurt, agave nektar, slipade cashewnötter och vanilj extrakt i en mixer och bearbeta tills väl kombinerat. Tillsätt xantangummit och bearbeta i ca 30 sekunder till 1 minut mer tills den är jämn. Häll i en grund metallpanna och lägg i frysen i 1 timme.

2. Ta bort pannan från frysen och sätt tillbaka den lättfryst blandningen i mixern. Processa till jämn, häll blandningen tillbaka i pannan och lägg tillbaka pannan i frysen i 1 timme längre.

Upprepa.

3. Efter den senaste blandningen (blandningen ska blandas totalt 3 gånger), byt pannan i frysen i 30 minuter till 1 timme innan du njuter. Butik täckt i en lufttät behållare i frysen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 321
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 151 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 0 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)