Lätt, snabbt brittiskt Flapjack Bars recept

Att göra en bra brittisk flapjack är inte svår och den kan vara klar på mindre än 30 minuter. Den här traditionella favoriten är hemma på tebordet eller i en lunchlåda eller picknickkorg.

I USA är en flapjack en tjock pannkaka, inte en bakverk. Om du inte är säker på skillnaden, ta en titt på vad är en flapjack?

Förutom att vara ett lätt recept, finns det andra bra skäl att göra en flapjack-det är billigt, gott att äta och har också många variationer.

Även om det finns socker i flapjack, kan det också betraktas som något hälsosammare än många andra kakor . Anledningen? En flapjack innehåller främst havre som är fulla av järn, zink och vitamin B så att du kan äta dem utan för mycket skuld.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F / 180 C / Gasmärke 4
  2. Använd 1 tsk smör för att feta en 9x13 tum / 23x33 cm bakpanna och rikta basen med pergamentpapper.
  3. Placera sirap och 6 uns / 200 g smör i en stor kastrull och värm försiktigt, rör om så mycket, tills smöret har smält in i sirapen. Se till att du lägger till all den gyllene sirapen, ibland är det svårt att få det exakt, och mer är alltid bättre än mindre om du vill att din flapjack är sladdig men inte faller ihop.
  1. Sätt havre i en stor skål, tillsätt en nypa salt och valfri ingefära och häll sedan över smöret och sirapblandningen och rör om för att belägga havre.
  2. Häll blandningen i den tillagade bakpannan och sprid jämnt och se till att ytan är jämn.
  3. Baka i den uppvärmda ugnen i 25 minuter eller tills det är guldbrunt. Ta bort från ugnen medan flapjacket fortfarande är lite mjukt, det kommer att härda en gång svalt.
  4. Placera pannan på en trådkylare och skär flapjacket i kvadrater men lämna i tennet tills det är helt kallt.
  5. Flapjack hålls väl lagrad i en lufttät tenn.

variationer

Receptet ovan är en traditionell flapjack, men det finns också många, många andra alternativ. Metoden för att göra dessa alternativa flapjack recept är samma som ovan, variera bara kvantiteter och ingredienser enligt följande.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 236
Totalt fett 14 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 38 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)