Gröna ärter och skinkoppsuppskrift

Ärt och Hamssoppa är en klassisk brittisk soppa och tillverkas vanligen med torkade, delade ärter som är utsökt men kräver viss planering för långa långkokning av delade ärtor. Ett annat bra sätt att göra en liknande soppa är med denna gröna ärt och skinka. Receptet kräver frysta gröna ärtor som ofta finns i din frys (de finns i min).

Förutom ärter använder soppen en bit av kokt skinka och är det perfekta sättet att använda upp eventuell kvarstående bakad skinka från jul eller påsk, eller någon annan gång du har lite. Trim bort något fett och hugga i små bitar med stor storlek.

Mint är den perfekta partnern till ärter, men gärna ringa ändringarna som du kan se i anteckningarna nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anmärkningar:
  1. Trim eventuellt överflödigt fett från skinkan innan du använder det, vilket hjälper till att hålla soppan lite slankare och mindre fet
  2. Mynt är en stor ört för ärter, men gärna byt ut med din ört av val. Tarragon och chervil gör också bra partners till gröna ärter och skinka.
Ärter är en bra ingrediens för soppa och går så bra tillsammans med mint, kanske du vill prova ett annat ärtsoppa recept Pea and Mint Soup eller en vårlök, ärt och mynt. Utsökt
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 173
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 390 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)