Thailändsk svampfryst ris (vegetarisk)

Svamp och ris går vackert i det här thailändska receptet för stekt ris . Innehåller även andra grönsaker, som ärtor och gulpeppar, för en risrätt som sjunger med smak, konsistens och högsta friskhet. Den ursprungliga skapelsen av stekt ris var ett resultat av att ha för mycket kvarstående ris, och det är en lycklig slump att "gammalt ris" råkar fungera riktigt bra när det är stekt. Men om du bara har färskt ris som kommer att fungera också). Den andra bonusen på stekt ris är att du kan anpassa det till din smak, kasta i ingredienserna som du gillar bäst (som en stekpaja på det sättet). Här har jag gjort det valfritt att lägga till köttbyte, men det är lika gott utan det. Skålen kommer snabbt i pannan och det är en film att göra också. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera ingredienserna "stir-fry sauce" tillsammans i en kopp och rör om för att lösa upp sockret. Avsätta.
  2. Värm stor stekpanna eller wok över medelhög värme. Driva i olja och tillsätt skalot. Rörsteg 1 minut, tillsätt sedan chili och svamp. Rörsteg 2 minuter tills svamp har mjukat. Lägg till lite matlagning medan du går för att hålla pan fuktig.
  3. Tillsätt selleri och gul peppar och fortsätt stekning 1 extra minut.
  1. Tillsätt ris och 1/4 av rostfryst sås, rör om allting ihop.
  2. Tryck in ingredienser åt sidan för att skapa ett tydligt utrymme i mitten av pannan. Driva i lite mer olja och spricka sedan i ägget. Snabbt krypta, gradvis inkorporering i riset.
  3. Lägg till ärter och fortsätt tillsätt mer sås när du stekar tills riset är jämnt färgat. Smaka-test när du går, tillsätter mer sås tills smak / salthet är enligt dina önskemål. Om du fortfarande inte är salt nog efter att du har tillsatt såsen, lägg till mer sojasås. Mer chili kan läggas till för att smaka.
  4. Servera varma från pannan, tillsätt en slutlig toppning av skivad vårlök och färsk basilika eller koriander. NJUT AV!

Om du använder efterbliven ris: Här är ett bra tips som jag har plockat upp efter år av att göra stekt ris. Efter en dag eller två i kylskåpet kan resterande ris bli klumpiga och torkade ut. Oroa dig inte. Torka bara lite vegetabilisk olja på fingrarna eller arbeta genom riset, återvänder klumparna tillbaka till enskilda korn (se den här bilden: Förberedning av kvarvarande ris för att steka ). Oljan hjälper också till att lägga till fukt tillbaka i riset. Riset kan verka svårt och torrt, men det kan göra några av de bästa stekta risen, eftersom det sedan blir litet i pannan.

Om du gillade detta recept , var noga med att prova min Heavenly Pineapple Fried Rice (Vegetarian) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2079
Totalt fett 21 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 104 mg
Natrium 2,403 mg
kolhydrater 416 g
Kostfiber 22 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)