Old Fashioned Vegan Kokos Pudding Recept

Letar du efter den perfekta veganskokosnötdrinken ? Du behöver inte några ägg (eller mjölk eller några mejeriingredienser, för den delen!) För att göra en tjock krämig, gammaldags stil kokosnötpudding.

Om du inte har för mycket i ditt skafferi och du behöver piska upp en snabb efterrätt, kommer detta enkla veganska kokosnötpudding tillsammans snabbt med bara fyra enkla ingredienser. Det verkar verkligen ganska imponerande att kunna dra ihop en sådan spektakulär efterrätt från bara några vanliga ingredienser som de flesta bagare och veganer förmodligen håller på för handen för det mesta. Med en så enkel efterrätt räknas presentationen mycket, så var noga med att garnera din kokospudding med något ljust och färgstarkt: prova några färska mintblad, en bit färsk frukt (jordgubbar är underbara), eller båda! Ett sprinkla med kanel kommer också att fungera om du inte har något annat användbart, eller några hackade chokladtackade espressobönor om det är din sak.

Denna vegan kokosnöt pudding receptet är super söt, så servera små portion storlekar! Med bara fyra ingredienser, inklusive kokosmjölk, socker och vanilj och lite majsstärkelse för att tjockna upp det är det en enkel och lätt kokospudding efterrätt att prova.

Som en tilläggsbonus är alla ingredienser i det här receptet för veganskt dessert också helt glutenfria, vilket gör det här receptet för veganskokospudding som passar alla som har mjölk, ägg eller vete. Och om du letar efter fler veganrester recept ? Prova dessa klassiska veganska kaka recept eller baka en hemlagad veganskaka .

Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först placera kokosmjölken, pulveriserat socker, majsstärkelse och vanilj i en liten såspanna. Ta värmen till en medium låg, och rör om att kombinera alla ingredienserna tillsammans.
  2. Fortsätt omröring ständigt när blandningen värmer. Om du inte fortsätter omrörningen blir blandningen klumpig, men du vill att den ska vara jämn och krämig utan några klumpar alls. Om några klumpar bildar, använd en gaffel för att bryta upp dem efter behov tills hela blandningen är helt slät och krämig utan klumpar. Så rör om, rör om och rör om för att undvika att klumpar bildas!
  1. Efter omrörning över medium låg värme i ca 6-8 minuter bör din kokosmjölksblandning börja bli lite tjock. När den är tjock nog, och du har blivit av med några klumpar genom omrörning, häll din kokospudding i serveringskålar eller koppar.
  2. Koka dina kokospuddingskoppar i kylskåpet i minst en timme. Pudding sätts helt i kylskåp.
  3. Garnera med frukt eller en strö kanel, kanelsticka, chokladspån eller några färska mintblad om det är önskvärt och njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 325
Totalt fett 21 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)