Södra karamellkaka med karamell frostning

Om du gillar karamell , är det här en bra karamellkaka med karamellrusning för att göra ett speciellt tillfälle eller en helgevenemang.

Detta är en klassisk södra tårta. Om du inte bryr dig om att göra den kokta frosten, använd den här fluffiga karamellgräddeosten .

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Smörj två 9-tums lagerkakor; linjera bottenservaxat papper och smör sedan pappret.
 2. Mät mjölet och sikt det med bakpulveret i en skål.
 3. I en stor blandningsskål, grädda smöret tills det är ljust, tillsätt sedan gradvis sockret och slå till det är gräddigt.
 4. Tillsätt äggen, en i taget, och slå bra efter varje tillsats.
 5. Rör mjölblandningen, lite i taget, växelvis med mjölken, börjar och slutar med mjölblandning. Rör om efter varje tillsats, men slå inte. Rör i vaniljextraktet.
 1. Vrid smeten i beredda kakor.
 2. Baka i en förvärmd 325 F ugn tills kakorna fjädrar tillbaka när de lätt berörs i mitten med ett finger, ca 35 minuter.
 3. Kyl skikt 10 minuter i pannorna, vänd sedan ut på kakställen för att kyla helt.

Glasyr:

 1. I en stor kastrull, kombinera de frostande ingredienserna och blanda väl för att blanda. Koka upp; täck och koka 3 minuter.
 2. Avtäck och koka till 238 F på godtermometer eller tills mjuk boll bildas när den släpps i kallt vatten. Kyl i 3 minuter. Beat till tjock och spridbar. Det bör börja förlora sin glans.
 3. Sprid på lager och över kakans sidor.
 4. När du frostar tårtan kan frosten bli för stel. Tillsätt lite varmt vatten när det behövs för att göra det smältbart. Dipkniv eller spatel i varmt vatten för att släta ut det vid behov.
 5. Gör tillräckligt för 2 till 3 lager.

Du kanske också gillar

Marias karamellkaka

3-lags Kentucky Jam Cake

Färskt Apple Tårta med Caramel Frosting

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 498
Totalt fett 22 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 132 mg
Natrium 225 mg
kolhydrater 74 g
Kostfiber 0 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)