Red Beet and Pear Smoothie Recept

När du anser att betor har det högsta naturliga sockerhalten i alla grönsaker - och förbli dock mirakulöst lågt i kalorier - det är vettigt att använda dem i smoothies och råjuicer. Faktum är att dessa mörka älsklingar är en utmärkt källa till folat, och innehåller höga halter av mangan och kalium. Päron är höga i fiber, C-vitamin och koppar, och deras oskyldiga sötma balanserar vackert ut i rosens jordnäring. Detta recept kräver inte en dyr långsam juicer; en vanlig mixer eller matberedare kommer att göra bra. Vår röda smoothie är också perfekt om du försöker skära ut raffinerade sockerarter eller på en laktosfri eller glutenfri matplan.

Denna biet & päron smoothie receptet är ursprungligen från Food for the Soul cookbook och har översatts till engelska från det ursprungliga nederländska och reprinted med utgivarens typliga tillstånd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och skalla betor och päron
  2. Torka fint betorna och skär päron i små bitar.
  3. Tillsätt de kakade betorna och hackade päron till en mixer och puls för att blanda. Lägg till honung, citronsaft, vatten och lite is (om du använder). Blanda tills mjuk och skummig.
  4. Servera omedelbart.

Tips: För att göra en vegansk version av detta recept, använd helt enkelt agave sirap för att sötas. Du kan självklart också använda brunt socker för att lägga till mjukt sötma.

Visste du?