Färsk Cherry Crumble

Färskt sötpipade körsbär är stjärnan i denna underbara smörgåsade efterrätt. Körsbären är kokta för att göra en förtjockad pajfyllning och sedan bakas de till perfektioner i ramekiner med en crunchy kryddad smulad topping.

Använd hackade valnötter eller pekannötter i det läckra smörgåsbrunt sockertoppet. Detta är ett utmärkt sätt att njuta av färska körsbär.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F (190 C / Gasmark 5). Lätt spruta fyra 7-8 ounce ramekiner eller fem till sex 5- eller 6-ounce ramekiner eller custard koppar med bakspray eller smör lätt botten och sidorna.
  2. I en medelstark kastrull, kombinera de pitted körsbären, vatten, 3/4 kopp socker och 2 1/2 matskedar majsstärkelse. Rör om att blanda och sätt pannan över medelvärme. Ta med en simmer reducera värme och simma, avtäckt, i 10 minuter, omröring ofta.
  1. Dela kirsebärblandningen bland 4 7- eller 8-uns ramekins (eller 5 till 6 mindre ramekiner eller vaniljkoppar).
  2. Kombinera toppingredienser och sprut jämnt över varje fylld ramekin med fingrarna.
  3. Lägg ramekiner i den förvärmda ugnen med ett ark av folie eller bakplåt på racket nedan för att få dropp. Baka i 25 till 30 minuter, eller tills toppningen är brunad och fyllningen är bubblig.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 421
Totalt fett 17 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 241 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)