Den brittiska kärleken av Curry och Curry Recipes

Den brittiska kärleken av curries

Den brittiska kärleken av curries

Kerry och recept för karry i Storbritannien och Irland är lika viktiga för brittisk mat som fisk och chips och rostbiff och Yorkshire puddingar. Bara hur och varför detta kom till är förenat med närvaron av den brittiska Raj i Indien. Den brittiska armén och de civila som arbetade i Indien utvecklade en smak för subkontinentens heta, kryddiga matar och tog med sig rätterna (curries) hem och till andra delar av det dåvarande brittiska riket.

Dessa livsmedel anpassades ofta för att passa lättare paletten i Storbritannien och diskar som nu anses vara traditionella brittiska matar - Mulligatawny soppa och Kedgeree är två av de mest anmärkningsvärda - har sitt ursprung i indiska livsmedel.

Vad betyder ordet Curry?

Ursprunget av ordet "curry", men rasande debatterade experter, antas komma från det tamilska ordet "kari" vilket betyder en kryddad sås eller gryta. Oavsett dess ursprung, den brittiska kärleken till karriärerna går tillbaka århundraden med de första kända recepten för "currey" som det var känt i Hannah Glasse 1747 bok, Art of Cookery.

Vad är en Curry?

I Storbritannien har "curries" kommit att betyda nästan vilken maträtt som helst från Indien, men det är inte ett ord som används på subkontinenten. Inte heller är curry en krydda, men ett kryddstarkt recept med kryddor och örter med kött-, fisk- och grönsaksrätter från olika asiatiska länder, inklusive Sri Lanka, Burma, Thailand, Malaysia och Indonesien.

Curries varierar i sin smak och innehåll både mellan och inom olika länder, karry i södra Indien är anmärkningsvärt annorlunda än de från norr. I Indien förväntar sig att hitta koriander, kummin, kardemumma och gurkmeja, används i stor utsträckning och i Asien recept med saker som chili, kanel, vitlök, ingefära, garam masala, lök, citrongräs, curryblad och peppar och senapsfrön.21 Recept för Curries från hela världen

Storbritanniens favorit Curry - Chicken Tikka Masala

Kontroversen har rasat över hela Storbritannien efter att den tidigare utländska sekreteraren Robin Cooke hyllade kyckling Tikka Masala som "Storbritanniens äkta nationella maträtt". Det är verkligen en nationell favorit. Skålen uppfanns för 500 år sedan i Punjab-regionen Indien när Punjab erövrats av Babur, en ättling av mongolkrigsherre Genghis Khan. Då hade det lite likhet med Chicken Tikka curries vi känner nu. Massiv invandring från den indiska delkontinenten på 1950-talet såg indiska restauranger över hela landet. Kyckling Tikka var en stor hit men britterna ville ha en sås eller sås att följa med det, och Masala (den krämiga såsen) kom fram.

Kyckling Tikka Masala Recept