Country-Style Pinto Bean Bake

Dessa lantliga pintobönor börjar med torra pintobönor. De simmade pinto bönorna är färdiga i ugnen med tillsats av tärnad kvarvarande skinka, hackade grönsaker och en djärv smakfull melass och ketchupsås. Bell peppers, bacon dryppings och lök lägger smak till maträtten.

Använd gärna fläskkött eller ölbrisket i dessa bönor i stället för skinkan. För en vegetarisk version, använd vegetabilisk olja i stället för bacon-dryppningarna och utelämna skinkan. En 8-uns burk tomatsås gör en bra ersättning för ketchupen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj bönorna och välj dem och kolla dem för bitar av grus eller små stenar. Kassera eventuella missformade eller skadade bönor.
  2. Häll 1 1/2 liter vatten i en stor kastrull eller nederländsk ugn och lägg den över hög värme. Koka upp vattnet. Ta bort pannan från värmen och tillsätt bönorna. Täck pannan och låt bönorna stå över natten.
  3. Nästa dag, placera bönorna över medelvärme och sätt till en simmer . Minska värmen till låg och simma bönorna i ungefär en timme, eller tills de är ömma.
  1. Värm ugnen till 325 F.
  2. Dricksbönor, reserverar 1/2 kopp av vätskan.
  3. Skala lök och tärning det.
  4. Tillsätt baconpiporna till en porslin eller sautépanna över medelvärme. Tillsätt den tärnade löken och tärnad grön paprika och koka i 5 minuter.
  5. I en 2-kvarts gryta eller nederländsk ugn lagrar du de kokta, dränerade bönorna med de kokta lökarna och paprikorna och den tärnade skinkan.
  6. Kombinera den reserverade vätskan med resterande ingredienser och häll över bönblandningen.
  7. Täck pannan och baka i den förvärmda ugnen i 45 minuter. Avtäck och baka i ytterligare 15 till 20 minuter.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 490
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 37 mg
Natrium 883 mg
kolhydrater 72 g
Kostfiber 17 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)