Easy Apple Pie Recept för barn

Detta äppelpajrecept är lätt, eftersom det börjar med färdiga kakade pajskorpor. Jag gillar Golden Delicious äpplen för detta recept, men du kan säkert använda Rom Beauties, Granny Smiths eller Jonagolds.

Enkel Apple Pie Recept För Barn: Förberedelse Made Simple

Eftersom pajskorpan redan har tagits hand om, kommer dina barn att njuta av att förbereda fyllningen och blanda ingredienserna tillsammans. Börja med att kyla pajskorporna och genom att peeling äpplen. När äpplen är skalade, sikta på måneformade skivor med en tjocklek av ca 1/2 tum. Mindre bitar av frukt tenderar att laga snabbare, men också förlora mer vätska, så klippa dem inte för tunna eller för små.

Därefter får du separera äggulan från ägget och använda en silikonpastejpborste för att borsta de oveckade kakorna med äggvita - detta hjälper till att hålla skorstenen torr och fläckig.

När pajen har bakat, låt riklig tid svalna så att fyllningen kan "ställa in". Tumregeln är att fruktkakor ska svalna åtminstone fyra timmar före skivning, eftersom hett pajfyllning rakt från ugnen är vanligtvis rinnande. När din paj kyler, interagerar pektinmolekylerna i äpplen med varandra, vilket resulterar i en läcker gelliknande fyllning.

Jag tycker att jag väntar på det här enkla pie receptet för barn att "sätta" för att vara den svåraste delen - men tro mig, det är väl värt det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader F.
  2. Fäll ut en av pajskorporna i en 9-tums pajplatta. Pensla med äggvita (detta förhindrar att skorpan blir soggig). Låt äggvita torka medan du förbereder fyllningen.
  3. Kasta äpplen med resterande ingredienser. Placera äpplen nära varandra i beredd skorpe.
  4. Fäll ut den andra beredda pajskskorpen över äpplen, undvik överskottet under bottenskorpan. Krymp kanterna med fingrarna.
  1. Skär 3-4 slitsar i den övre skorpan för att tillåta ånga att fly. Pensla toppen av skorpan med eventuella kvarvarande äggvitorer (tillval).
  2. Täck pajen löst med ett ark av aluminiumfolie.
  3. Baka 10 minuter. Ta av folien, sänk temperaturen till 375 grader Fahrenheit, och baka ytterligare 30-40 minuter.
  4. När du är färdig bakning, sätt in paj för att svalna.
  5. En gång coolt, skiv paj och servera med ett glas mjölk (eller ännu bättre, en skål med vaniljglass!)

Du kanske också gillar: Apple Recept Du Vill Du Inte Fröken

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 127
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 211 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)