Grön Chile Tomatillo Soppa

Färska, rostade gröna chilier och rostade skinned tomatillos gör en lätt kryddig och läskig renad soppa alla på egen hand. Tillsätt lite potatis och / eller grädde för att göra denna soppa tjockare eller krämigare som du tycker är lämplig (instruktioner ingår!).

Denna soppa gör en bra förrätt till någon mexikansk eller sydvästra måltid, eller lunch eller lätt middag alla på egen hand med en grön sallad och några rostade majs tortillor eller majs tortillakorr.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Roast and peel chiles (använd antingen kamin-topp metod eller broiler metod ). Ta bort paprika skinn från tomatillos. Med eldstaden eller ugnsnötkakan på, steka tomaterna tills de blåses lätt. Lägg åt sidan tills det är tillräckligt coolt för att hantera och avlägsna så mycket av huden som möjligt.
  2. I en medelpanna, värmeolja. Tillsätt lök och laga, rör om ibland tills löken är mjuka, ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och koka, omrör, tills doftande, ca 1 minut. Tillsätt chili, tomatillos, buljong, salt och potatis, om du använder. Koka upp. Minska värmen och låt sjuda i 30 minuter för att noggrant laga grönsaker och blanda smaker.
  1. Virvel, i partier om det behövs, i en mixer eller matberedare tills det är mycket smidigt (du kan också använda en handhållen mixer om du har en). Lägg till grädde, om du använder. Tillsätt mer salt till smak.
  2. Servera varm, garnerad med koriander , om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 248
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 1,304 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 7 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)