Lätt och luftigt svamptår recept

Svamptårta är en lätt, luftig tårta som syrs av luften piskad i ägget, snarare än med bakpulver eller bakpulver.

Det betyder att du verkligen behöver piska på ägget länge - som 10-15 minuter. Och för att få god volym från äggskummet bidrar det till att värma ägg och socker först.

Ett annat tips: Se till att skålen på din stand mixer är mycket ren och torr. En liten bit olja i skålen kan störa skummingsprocessen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F.
  2. Smör och mjöl två 9-tums kakor. Det kan hjälpa till att linja botten med en cirkel av pergamentpapper skuren för att passa pannan.
  3. Koka en kokpanna med vatten på kokplattan och sänk den sedan till en simmer.
  4. Slå i ägget i skålen på din stand mixer och rör om sockret tills det blandas. Sätt sedan skålen över kastrullen för att bilda en dubbelpanna så att skålens botten ligger inuti pannan men inte vidröra vattnet. Rör ägg-sockerblandningen över potten tills blandningen är varm, vilket ska ta 3 till 4 minuter.
  1. Fäst skålen på din stativblandare och slå med piskfästet i 10 till 15 minuter eller tills blandningen är tjock och lätt.
  2. Vik i mjölet och vika sedan i smält smör. Men var försiktig och övermix inte eller torka skummet. Häll smeten omedelbart i dina beredda kokkärl och överför dem till ugnen.
  3. Baka i 20 till 25 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut rent, eller med en smula eller två påsatta. Du kan börja testa efter 20 minuter eftersom det är bättre att kontrollera för tidigt än att överbake.
  4. Kyl kakorna i 10 minuter i stekpannorna på ett trådställ, lossa sedan kanterna genom att köra en kniv längs sidorna, vrid kakorna ut på stativet och kyla i minst 45 minuter.
  5. För fukt kan du borsta kakans toppar med enkel sirap , fyll sedan och torka med vispad grädde och färsk frukt . En dammning av pulveriserat socker är en fin touch.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 378
Totalt fett 28 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 191 mg
Natrium 229 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)