Daikon Soppa

Denna enkla soppa värmer, ljusar och gör god användning av de vita daikonrädderna som är så rikliga i kallare månader. Jag har alltid njutit av daikon helt enkelt skalad och tunn skivad, men här är den skarpa smaken mjuk och skarp textur mjukas på det mest underbara sättet.

Alla torkade svampar fungerar här. Träörsvampar eller shiitake svampar är klassiska val, men porcini eller morel är också underbara. Det handlar om att lägga till lite färg, jordisk smak och textur.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt svampen i en liten skål eller mätkål och häll 1/2 kopp kokande vatten över dem. Låt blöt 15 minuter. Lyft svamp ut ur vattnet, gnugga dem rena av eventuella grit som du gör. Grovhacka svampen och lägg åt sidan. Reservera blötläggningsvätskan.
  2. Under tiden sätta buljongen till en simmer. Skala daikonen, skiv den smidigt och lägg till buljongen. Trim och torka selleriet tunt och lägg till det också. Koka tills grönsakerna är ömma, ca 5 minuter.
  1. Skär tofu i små kuber eller tunna skivor.
  2. Tillsätt tofu och reserverade svampar i potten. Lägg till reserverad blötvätska, var försiktig med att lämna gris bakom sig. Koka, simma tills allt är uppvärmt genom 2 till 3 minuter.
  3. Dela mellan 4 skålar och garnering, om du vill. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 771 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)