Creamy Cardoon Soup

Denna enkla soppa är gjord av bara kardonger och lök i buljong med lite grädde, men smaken är mycket mer komplex tack vare kartongens artichoke, del selleri, kartongens smak.

Observera att kardonger har en skarp tannkant och till och med lite bitterhet mot dem, mycket som kronärtskockor. Kardonger varierar kraftigt i hur bittert eller tanniskt de är, och människor varierar kraftigt i deras tolerans för det. Vissa människor kanske föredrar att blanchera kardongen först och dränera dem innan de fortsätter med receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Trim och skalla kardongen , var noga med att dra ut de stora, strängiga fibrerna. Allvarligt, trots alla frestelser i motsatsen, skimp inte på trimningssteget! Skär i 2-tums bitar. Sätt citronjuice eller ättika i en stor skål med kallt vatten. Sätt kardongbitarna i vattnet när du skär dem (detta kommer att begränsa browning).

2. Skala och hugga löken (soppen blir renad, så allmänt halvering av hackning är viktigare än exakt storlek).

3. Smält smöret i en medelgryta över medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och saltet och koka, rör om tills lökstyckena mjukas, ca 3 minuter.

4. Tappa kardborren, skölj dem med kallt vatten och lägg dem till potten. Lägg till buljongen, koka upp, minska värmen för att upprätthålla en jämn simning, täcka grytan delvis och koka tills kardongen är mycket öm, 45 till 60 minuter. Ja, det är så länge, men en underkokad kardong kommer inte att puréa in i en ljuvligt slät soppa och smakar inte bra.

5. Arbeta i partier, virvla soppan i en mixer tills den är jämn. Om du har en handhållen nedsänkningsmixare, är det här en bra tid att byta ut det och använda det bra. Observera att för en mjukare, mer raffinerad konsistens måste du springa soppen genom en sikt eller matkvarn. Oavsett hur mycket du blandar det är kardongens fibrösa natur nästan omöjligt att minska utan att anstränga någon form.

6. Sätt tillbaka soppan i grytan och värm över låg värme och rör i grädden. Servera varm garnerad som du vill.