Grilling Corned Beef: Blötlägg, säsong, Grill och Baste

Först är corned beef och kål inte en traditionell irländsk maträtt, det är en traditionell irländsk-amerikansk maträtt. I Irland skulle du vara mycket mer sannolikt att se kokt bacon och kål . Självklart är det inte den bacon du troligen tänker på, men det är bredvid punkten. Oavsett om irländarna verkligen äter Corned Beef eller inte på St. Patrick Day , har det blivit en måltid av val runt om i världen. Hemligheten att grilla en corned beef är att se till att du har blötläggt det bra för att lyfta saltet innan du lägger det på grillen.

Corned beef är en biff som har saltats och kryddat för att bevara den. Faktum är att termen "corned" kommer från det mycket grova saltet som används för länge sedan i denna process. På gammal engelska var majs som hänvisas till korn (amerikansk majs eller majs fortfarande inte känd för Europa) om storleken på det grova saltet som användes, därmed "corned" biff. Hemligheten att laga corned beef är att få det saltet tillbaka. Detta görs vanligtvis genom kokning med potatis och andra grönsaker. Potatis är särskilt bra för att absorbera salt. Traditionen dikterar att kål kokas sedan i det vatten du kokade nötköttet på. Detta smakar kålen.

Steg 1 - Blötlägg

För att börja grilla vårt corned beef måste du suga nötköttet i ca 30 minuter per pund och inte mindre än 2 timmar. Denna blötläggning måste göras med varmt vatten eller saltet kommer inte att lösas effektivt. Du behöver också byta vatten varje timme och skölja den corned beefen av när du byter vattnet.

Du kan välja att placera corned beef i en vattenkärl och sätt den på din spis över låg värme för blötläggningstiden.

Steg 2 - Säsong

När corned beef har blötts och sköljas kan du nu applicera kryddorna. Corned beef säljs ofta med ett kryddspaket. Du kan använda detta som en gnidning på köttet.

Du kan också blanda upp din egen gnidning. Använd grovt krackad svartpeppar, krackade korianderfrön , lökpulver, timjan, paprika, vitlökpulver och cayenne. Vanligtvis vill du ha mycket peppar och koriander och mindre av de övriga ingredienserna. Prova 4 delar peppar och koriander och 1 del av de andra. Du kan självklart lägga till vad du vill, men corned beef är traditionellt kryddat med pepparkorn och koriander, så om du vill ha den äkta smaken, använd dessa. Gnid kryddorna i köttet. Du vill att den ska dyka inuti så smakerna kommer att sprida sig.

Steg 3 - Grill

Nu är du redo att grilla. Du vill grilla din corned beef i ca 1 till 2 timmar vid låg temperatur (ca 250 grader F.). Träkol och lövträ ger dig bättre smaker men du kan använda en gasgrill. Hur som helst, gå för indirekt grilla och använd en dropppanna under corned beef. Grill tills köttets inre temperatur nått mer än 165 grader F. (75 grader C.). Om du simmered corned beef i varmt vatten först är det förmodligen redan runt detta område. Vad du vill få är en corned beef som har lätt crusted på ytan men har inte torkat ut så titta köttet noga, särskilt efter en timme.

Steg 4 - Baste

Under grillningen vill du baste det corned beef varje 30 minuter. Använd lite av det gnugga som du förberedde tidigare med samma delar av vatten, olja och ättika för att göra något som liknar en salladsdressing. Detta kommer att hålla köttet fuktigt och hjälper också att dränera eventuellt ytterligare salt kvar. Genom att basta med kryddor från gnidret fortsätter du att lägga till den stora smaken till corned beef. Om du introducerar lite rök till processen lägger du till ännu mer smak.

Så varför skulle du vilja grilla ett corned beef? Tja, du lägger mycket mer smak på köttet än du bara skulle koka det. Du får också ett köttstycke som inte kokas till en mush. Grillat corned beef är tätare och har en mycket bättre konsistens till den. Om du vill få kålen att gå med den här använd den sista satsen vatten som du blötlägger det corned beef det.

Koka upp det, kasta i några potatis och sedan kålen. Du kan också lägga till några av dropparna från dropppannan i grillen. Detta kommer verkligen att smaka upp blandningen.