Muscadines och Scuppernongs

Muscadiner, som finns i sydöstra delstaterna, är amerikanska druvor ungefär 1 1/2 tum och har en stor hård yttre hud. De växer inte i täta bunkar som druvor, men i kluster av 4 eller fler frukter. De används vanligtvis i sylt, gelé, viner och nästan alla recept som använder druvor eller druvsaft.

Muscadinen är faktiskt en infödd amerikansk druva, Vitis Rotundifolia . När Leif Ericson eller Bjarni Herjulfson upptäckte Amerika och kallade det Vineland hade de kanske namngivit det eftersom de såg en massa muskadinvinstankar.

Var kom namnet ifrån? När de tidiga bosättarna anlände till Amerika var de bekanta med muskatdruvan, som är en fransk druva som används för att göra muscatelvin. Och ordet muscat härstammar från den latinska muskusen , som beskriver lukten av en manlig muskeldjur. De tidiga bosättarna kallade de söta, muskespenta vilda druvorna som de hittat här med samma namn som de söta druvorna de hade känt i Europa, och som så småningom blev muskadin.

Scuppernong är en grön eller brons, en mängd muskadiner. Först kallades det helt enkelt den stora vita druvan. Under 1700-talet och 1800-talet blev stammar av moderna vinstockar i produktion runt Scuppernong, en liten stad i North Carolina. Navnet Scuppernong kommer ursprungligen från ett Algonquin indiskt namn, Ascopo för det söta viken. Ascupernung , som betyder plats för Ascopo , visas på tidiga kartor över North Carolina som namnet på en flod i Washington County som går in i Albemarle Sound.

Vid 1800 hade stavningen av floden blivit Scuppernong. Snart kom namnet på staden och floden att tillämpas på de druvor som odlades i området. I denna rundaklubben , ascopo , blev Algonquin-ordet för sött fjärdträd scuppernong , ordet för en mängd vilda druvor.

Muscadine vin är ett mycket populärt sätt att använda dessa amerikanska druvor och de kan också användas för att göra sylt, gelé och sorbet.

Se recepten nedan för mer.

recept

Muscadine Pie Denna dubbelskorpiga muscadine paj är gjord med kokta skrov och spänd juice, förtjockad med mjöl.

Scuppernong eller Muscadine Jelly Detta är en gelé utan tillsats av pektin.

Kirks Muscadine Wine Ett populärt, smakfullt vin gjord med många positiva recensioner och några användbara förslag.

Muscadine Sorbet Söt denna muscadinsorbetblandning med citronsaft och socker för att smaka och frysa den med en glassmaskin.

Scuppernong Jam Detta är en gammaldags no-pectinsjuka kokad till gelpunkten.

Muscadine-Honey Glaserade Pork Chops Muscadine juice och honung lagar med grädde kryddor i detta recept på glaserade fläskkotletter.