Gammaldags jordgubbsbehållare recept

Detta snabba och lätta receptet på jordgubbsbehållare görs utan tillsats av pektin. Det är ett vintagrecept och det gör ungefär fyra halvpintskrukar. Om du bara vill ha ett litet parti att kylas direkt, använd den här lilla batchjambusstoppen .

Jag rekommenderar en godtermometer för bästa resultat. Det finns andra metoder för att testa behållarna. Se jelling testen under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta jordgubbarna i kallt vatten och dränera noggrant. Hull dem och kasta locken.
  2. Kombinera bären med socker i en stor rostfri eller emaljerad pan; Låt stå i 3 till 4 timmar.
  3. Låt jordgubbarna koka långsamt, omblandning ibland. Tillsätt citronsaften.
  4. Koka snabbt över medelvärme tills jordgubbsblandningen är klar och sirapen är tjock, eller ca 15 minuter. Se nedan för sätt att testa sirap.
  1. Ladla eller tratt jordgubbsbehållaren i heta, steriliserade burkar och lämna 1/4-tums huvudutrymme.
  2. Process i 10 minuter i ett kokande vattenbad.

Gör ungefär sex 8-uns burkar.

* En pint jordgubbar väger cirka 12 uns. En 1-pund behållare, när jordgubbarna är skrovade, kommer att väga ca 12-14 ounces.

Se även

Förberedande burkar för konservering och kokande vattenbehandling

Tre sätt att testa för jelling av sylt, sylt och konserver

Temperatur - Om du använder en godtermometer, koka behållarna till 220 F eller 8 grader över kokpunkten. För varje 1000 meter höjd över havet, subtrahera 2 grader F.

Frysprov - Sätt några små tallrikar i frysen. Nära slutet av tillagningstiden börjar du prova. Släpp en papperskiva på en iskallplatta. Sätt tillbaka den i frysen i 2 minuter. Om du behåller rynkor lite när du trycker försiktigt med fingret, är det gjort. Om det fortfarande är rinnande och fingret, går igenom det, fortsätt matlagning och test igen om några minuter.

Cold Spoon Test - Sätt några metallskedar i kylskåpet. Doppa en kall sked i kokande gelé och lyft den. Låt det springa av skeden. När två droppar konvergerar och "ark" av skeden, är konserverna färdiga.

Relaterade recept

Pepparkaklare konserverar

Färska körsbärsbeserver

Topp 12 färska och läckra jordgubbsrecept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 334
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 86 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)