Peach Cobbler Preserves Recept

Sked dessa kryddade persika bevarar på kex eller engelska muffins för en riktig behandling. Persikan behåller smak med lite kanel och muskotnöt för en kryddad skomakliknande smak.

Relaterad: Kryddad karamellpärram

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor djupkokare kombinerar persikorna med citronsaften och 2 koppar sockret. täck och låt stå i 1 timme.
  2. Fyll en canner ca halvfull med vatten; Tillsätt de tomma burkarna och låt vattnet koka. Minska värmen till låg för att hålla burkarna varma. Ta en gryta med vatten bara för att koka; minska värmen till låg och lägg till lockets lock. Koka inte locken.
  3. Till persikorna tillsätt resterande socker, kanel, muskot och smör, om du använder. Värme upptäckt över medium värme, rör om ofta tills socker är upplöst. Koka upp och simma i 5 minuter, rör om ofta.
  1. Öka värmen till medelhög. Omrör ständigt, sätt blandningen till en full rullkoka. Tillsätt pektinet och återfång till en fullständig rullande koka. Koka i exakt 1 minut längre. Avlägsna från värme och skumma överskott av skum från blandningen. Rör i vanilj och låt fruktblandningen svalna i 5 minuter, omblandning ibland.
  2. Använd tång, försiktigt avlägsna burkarna från hett vatten, dränera väl. Fyll dem med varm frukt blandning, lämnar 1/4 tums huvudutrymme. Torka av fälgarna med en fuktad trasa eller pappershandduk och montera tätningar på burkarna. Skruva fast locken ordentligt. Sänk burkarna i vattnet och tillsätt mer mycket hett eller kokande vatten så att vattnet är 1 till 2 tum ovanför burkarna. Koka upp. Täcka och koka försiktigt i 10 minuter. Ta bort burkar från hett vatten och låt svalna på ett ställ. Vänd inte de heta burkarna.

Obs! Om du använder 1-pint (16 uns) burkar / koka hela burkarna i 15 minuter.

Relaterade recept