Avokado Vinaigrette

Avokado är utsökt i sallader, men det är också en perfekt bas för salladsdressing. Det ger grädde och mjuk men krävande smak. Och låt oss inte glömma varför: fet. Avokado innehåller mycket av det, och det mesta är enomättat och fleromättat, vilket är de "bra" sorters (till skillnad från mättat fett och transfett, vilka är fetttyperna att begränsa). Allt det fettet bidrar till att bära andra smaker runt munnen, vilket gör salladsmaken ännu bättre - och det är inte vad salladsdressing handlar om?

Hur man gör avokadosvinägrett

Jag gillar att göra detta i botten av en stor salladsskål, och lägg sedan bara till salladsingredienserna. Du kan göra detta framåt, till och med bara lägga till några tyngre salladsingredienser ovanpå förbandet, sedan grönsaker eller sallat, täcka med fuktiga pappershanddukar och håll i kylskåpet i några timmar. Eller gör det i en sprutmätare eller burk för lätt hällning senare.

  1. Blanda 1/2 till 1 avokado i botten av en salladsskål eller, om du gör det framåt, i en brödmjölk eller stor måttbägare eller liten skål.
  2. Detta är valfritt, men jag brukar lägga till en malet skalot eller en vitlöksklyfta (även malet).
  3. Vispa i 1 matsked av god kvalitet röd eller vit vinäger och 1 tsk Dijon-stil senap .
  4. Vispa i tillräckligt extra jungfruolja för att ha en dressingliknande konsistens (1 till 3 matskedar gör tricket beroende på hur mycket avokado du använde och hur tjock du gillar din dressing).
  1. Tillsätt 1/4 tsk fint havssalt , smaka på dressingen och tillsätt mer salt beroende på din smak. Lägg sedan till nybakad svartpeppar efter smak (eller inte!).

Förresten behöver du inte oroa dig om att dressingen blir brun, ättika där inne kommer att hjälpa till att hålla det fint och grönt för en dag i kylskåpet om du vill göra det framåt.

Hur man använder Avokado Vinaigrette

Det här dressingen är välsmakande på slät sallat , och riktigt härligt på peppargrönsaker (arugula, mizuna, etc.) som dra nytta av dess grädde för att mildra dem. Det fungerar också som en utmärkt folie till något hjärtligt, som kale, att du har klippt i band, klädd och låt sitta lite för att mjukna i förbandet.

Hur man klär upp Avocado Vinaigrette

Det finns många sätt att spela med denna grundläggande dressing. Här är några idéer för att komma igång:

Börja med proportionerna ovan, smaka när du lägger till saker och se vad du kan komma med!