Fylld kronosteg av fläskrecept

En crownbröd eller fläskrecept med tärnade äpplen, örter och valfria torkade tranbär ger en slående huvudrätt för alla semestrar. Din slaktare kan ha krusiduller för bentipsen, eller kanske du kan hitta dem i ett köks- eller hushållsaffär.

Det kan hända att du måste beställa den här grillen före tid, så kolla med din mataffärs köttavdelning eller slaktare för att du kan få en i tid för din middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm smör i en stor stekpanna över medium låg tillsätt den hackade löken, selleri, äpplen och hackade torkade tranbär. Koka, rör om i ca 5 till 8 minuter.
  2. Avlägsna från värme; rör om brunt socker, varmvatten, citronsaft, salt, salvia eller fjäderfä kryddor och bröd kuber.
  3. Placera stek i en stekpanna.
  4. Fyll kronan av steket med fyllning, häll i mitten. Täck fyllning med en bit folie för att förhindra uttorkning och linda ändar av varje ben med en liten bit folie.
  1. Rostas vid 325 ° F i ca 2 1/2 till 3 1/2 timmar, eller tills köttet registrerar ca 155 ° F på en kötttermometer insatt i mitten av köttet, inte vidrör benet ..
  2. Låt rosten vila i 20 till 25 minuter innan det skärs ut.
  3. Ta av folien. Om så önskas, dekorera tips med papperskorg.

Såsförslag

Vinförslag

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1040
Totalt fett 57 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 360 mg
Natrium 276 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 111 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)