Pairing Riesling Wines with Food

Riesling är en av de snabbast växande vinvarianterna på den nuvarande vinmarknaden. Men varför? Tja, bland vinälskare, kockar och sommelierar, får detta sortiment exceptionell uppmärksamhet för sin utgående, matvänliga karaktär och zippy surhet. Som gomar föredrar en bredare mängd olika matvaror, kan viner som passar en bredare matparningslista se en ökad efterfrågan. Det är här Riesling stenar; det skulle vara svårt att hitta ett mer tillmötesgående vin för att ta itu med det imponerande spektrumet av internationella matval som finns tillgängliga på dagens bord.

Om du letar efter ett inget misslyckande vin för en massa aptitretare har Riesling fått din täckning. Om du har en kryddig thailändsk maträtt - igen är det Riesling för att rädda dig och låta den lite söta tämmen värmen. Mellanöstern till mexikanska köket, det är Riesling till parningsräddning. För att inte tala om många desserter och sallader, tillsammans med pseudo-standard fjäderfä och fläskrätter, alla naturliga partners för allt Riesling.

Varför är Riesling så matvänlig?

En av Rieslings viktigaste parnings privilegier kommer via ren variation. Dagens vinhylsor spotlight en imponerande mängd regionala Rieslings, med en mängd olika söta att torka alternativ, ljus till fulla flaskor och specifika regionala baserade terroir influenser. Rieslings är kända för sin anmärkningsvärda balans mellan surhet och socker. Det är surheten som gör det möjligt att möta och woo en mängd svåra plattparparenter. Syra gör det möjligt för vinet att hantera hjärtliga såser, avancerade kött och jämnare lättare kost som aptitretare samtidigt som man kompenserar de smarta smakerna av ingefära och lime i asiatisk biljettpris.

Rieslings medfödda fruktfaktor (äpple, päron, citrus och tropisk) och personliga preferenser för sötare stilar gör det här vinet en naturlig för att tämma värmen i spiciermat med en smak av gommen söt.

Uppfriskande Riesling

Riesling har rykte för att vara uppfriskande. Med liten eller ingen ekpåverkan, en motvilja att blanda med andra druvsorter och ingen malolaktisk jäsning med sitt uttryck, lämnas själva druvan för att skina.

Kombinera dessa smakfaktorer med den lättare profilen, benägenhet att kylas innan du serverar, och ofta en touch restsocker och du har en trifecta för att visa upp ett förfriskande vin som lovar att vara både livligt och friskt från början till slut.

Specifika tyska Riesling Food-Pairing Strategies

Beroende på den specifika regionen tenderar tyska rieslingar att visa mer äpple, päron eller citrus och till och med tropiska fruktnotor tillsammans med lägre alkoholnivåer, ofta gånger med en söt beröring och alltid god surhet. Tyska Rieslings är kända för att para ihop med det som kinesisk mat, Cajun-köket, Tex-Mex (med koriander), rostat fläsk, rostad duck eller gås, skaldjur, thailändsk mat och till och med salladsdressingar med svårt att para ingredienser som ättika.

Food Pairing av Tysklands modenhet Klassificeringar :

Tyska Rieslings kategoriseras av hur mogna de är när de väljs (vilket indikerar sockerhalten inom druvan). Ju högre sockernivån, desto sötare vinet och mer potential för alkohol beroende på vinproducentens vinifieringsmetoder. Nedan finns sex av de vanligaste klassificeringen av druvmognadmetoder som används på tyska flaskor och vilka livsmedel tenderar att fungera bra med var och en.

  1. Kabinett - Det här är Tysklands torkaste Riesling, med en ganska lätt kropp. Kabinett fungerar bra med skaldjur, asiatisk, thailändsk, sushi, grönsaker, vitlök och lättare fjäderfä eller fläskförrätter.
  1. Spatlese - Detta är ofta ett torrt vin med en medium kropp. Spatlese fungerar bra med kryddig mat, frukträtter, hummer, kammusslor och fisk, fläsk, BLT-smörgåsar och rökt kött.
  2. Auslese - En fantastisk plockning för avokado, rik ost, krabba, getost, foie gras och rika strukturerade rätter.
  3. Beerenauslese - Här är Riesling-vinerna en bestämd tur till kategorin "söt". Denna kategori av Riesling är fantastisk med karamell, äpple, persikor och grädde, söta efterrätter och pajer.
  4. Trockenbeerenauslese - Denna söta Riesling-klassificering är gjord för blåost, äppelpaj, karamellerade efterrätter, tropisk frukt och liknande.
  5. Eiswien - Bokstavligen översatt som " isvin ", det här är övre echelon av dessertviner och är verkligen en efterrätt i sig själv. Men om du måste para det med något är det naturligt med nästan alla dessertfavoriter.

Alsace-Riesling - Alsace-Riesling, som är notoriskt torr och extremt skarp, med fenomenal mineralitet, surhets- och peppy palate appeal, tenderar att gå bra med rökt fisk, krabbekakor, foie gras, grillad gås, pâté och vilt.

Washington Riesling - Dessa New World-viner kan springa gamuten från sött till ganska torrt och visa ofta mer framåtriktad frukt och riper karaktär. Mycket mångsidiga matparpartners, starta en Washington Riesling med alla sorters teman som asiatisk fusion, skaldjur och karry.

Riesling är ett vinalternativ som kan hantera ett fullständigt utbud av foodie-favoriter, från snygga vinaigretteförband till fullmatad såsladdad entrees och kryddig medleys. Detta är ett "gå till" vitt vin som kommer att kunna hantera de flesta livsmedel, mestadels.