Pansås Recept

Denna enkla pansås är perfekt för kyckling, fläskkotletter och jämn stek. Nyckeln till att göra denna sås är att du använder juicerna och de lilla roastiga bitarna i botten av pannan efter att du har lagat din kyckling, biff, kotletter eller vad som helst. I själva verket kan du till och med göra en porssås efter att ha lagat grönsaker.

Juicerna och förtjusterna (de rostade bitarna) bär med sig kärnorna i ditt kött och kommer att göra en utmärkt bas för en sås som du kan servera med dem. En porssås är en emulsion, med fett och vattenelement uppsläckta ihop. Din pan sås kommer att lägga en silkeslen minskning för att toppa entree. Denna pan sås använder Dijon senap för ett fint tangy element.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort kyckling, fläskkotlett eller biff från pannan och låt dem vila, täckt med folie på en tallrik på en varm plats. Häll av det mesta av fettet från pannan, men se till att du lämnar köttfärsen. Du vill ha lite fett kvar i pannan för att sauté skallkotten.
  2. Tillsätt de hackade sjalotten i pannan och sätt den över medelhög värme tills de svänger något genomskinligt.
  3. Lägg nu till vinet och skrapa alla de små toastybitarna (kallas förtjusta ) bort från pannans botten med din träsked. Koka i ca tre minuter eller tills vinet har minskat med ungefär hälften.
  1. Avlägsna från värme och rör i senap och hackad persilja. Slutligen vispa i smöret en matsked i taget. Smaka med Kosher-salt och sked den färdiga pansåsen på plattan runt köttet eller kycklingen.

Varianter för Pansåsen

Även om jag är helt glad att servera denna pan sås med nötkött precis som det är, kan du ändra det för nötkött genom att ersätta rött vin för vitt vin. Eller du kan använda halvvin och halva köttstocken.

Ett annat knep är att avsluta såsen med lite tung grädde och låt den simma i ytterligare en minut för att tjockna. Dessutom kan du ersätta färskt tarragon , chervil, oregano eller gräslök för persilja.

Om du inte har något fett kvar i pannan efter att ha lagat köttet eller för att göra en porssås med grönsaker, lägg till en matsked olivolja i pannan och lägg sedan till sjalotten. Om du föredrar såsen att vara tjockare, använd lagret eller tillsätt lite majsstärk blandad med vatten.