Fuktig Bananbrödrecept

Det här fuktiga bananbrödreceptet hjälper till att sätta överfyllda bananer, som annars skulle vara avsedda för sopor, till god användning, vilket gör det till ett bra recept för alla som gillar att vara sparsamma.

Nyckeln till bra snabba bröd ökar inte smeten. När de flytande ingredienserna är tillsatta till torr, blanda smeten för hand tills dess att mjölet är fuktat, vilket inte tar mycket längre tid än ungefär tio sekunder. För mycket blandning kan orsaka att den slutliga produkten är torr, hård eller ojämn.

Lägger nötterna med de torra ingredienserna, i stället för att lägga dem i smeten strax före bakning, säkerställer att de inte kommer sjunka till botten av brödet. Detta trick fungerar med blåbär, chokladchips eller andra tillägg.

Tala om vilket, för ett lite mer dekadent bananbrödrecept, prova detta Chocolate Chip Banana Bread .

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 375 F. Fett noggrant en 9-tums brödkanna.
 2. Blanda i mjöl, bakpulver, bakpulver, salt, kanel och valnötter i en stor mixskål.
 3. Skala bananerna och masha dem i en separat blandningsskål med en potatismask eller en gaffel. Det är okej om de är lite klumpiga.
 4. Vik upp smöret och värm det i mikrovågsugnen, i en mikrovågssäker skål, i ungefär en minut tills den smälter ordentligt. Rör smält smör i mashed bananer.
 1. Slå i ägg i en separat skål och tillsätt sedan sockret och slå tills det är löst. Rör i vanilj, tillsätt äggblandningen till bananblandningen och rör om tills den kombineras.
 2. Tillsätt de flytande ingredienserna till de torra och blanda försiktigt tills det inte finns några fickor torrmjöl. Smeten kommer att vara synligt klumpig. Det är ok! Det är oerhört viktigt att inte övermixa smeten, eller det resulterande brödet blir för svårt.
 3. När vätskan och torra ingredienser har kombinerats, häll smeten försiktigt i din beredda brödkanna och omedelbart överföra till ugnen.

  TIPS: De torra och våta ingredienserna kan blandas i förväg, men så snart de våta och torra ingredienserna har kombinerats med varandra kommer vätskan (delvis) att aktivera bakpulvret och smeten måste bakas omedelbart .
 4. Baka 50 minuter eller tills en tandpetare sätts in i mitten av brödet kommer ut rent.
 5. Ta bort pannan ur ugnen och låt den svalna i 10 minuter. För att ta bort brödet, vrid försiktigt in panen. Brödet ska falla direkt ut, så se till att du stöder det med din andra hand. Låt brödet svalna på ett trådställ vid rumstemperatur.

För en riktig godbid servera detta bananbröd med en läcker vaniljgrytsås som heter crème anglaise .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 510
Totalt fett 30 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 772 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)