Sour Cream Coffee Cake With Cinnamon Nut Swirl

Denna härliga gräddfilmkaka är bakad i en rörpanna med ett överraskningsskikt av kanel, socker och hackade valnötter eller pekannötter. Den fuktiga kanelvirvelens kaffekaka är alltid en träff, och det är en lätt kaka att förbereda och baka. Ta det med till ett morgonmötet eller träffa med vänner.

Använd hackade valnötter eller pekannötter i denna tårta och torka av vanilj eller gräddeostis på isen över kakan. Se tipsen för en lätt vaniljisning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smörj och mjöl en rörkaka.
  3. Creamsocker och smör. Lägg till ägg, en i taget, slå efter varje tillsats. Slå i gräddfil och vanilj. Sifta mjöl, bakpulver, bakpulver och salt; rör om i en krämblandning.
  4. I en annan skål, kombinera kanel, socker och hackad pekannötter.
  5. Sked hälften av smeten i den beredda rörkakan och sprida den jämnt. Stänk med hälften av mutterns blandning. Sprid försiktigt resterande smet över fyllningen. strö med resterande mutterblandning.
  1. Baka kaffekakan i förvärmd ugn i 35 till 40 minuter.
  2. Låt kakan svalna på ett ställ. Damm kaka med siktat socker eller glasyr med ett av alternativen nedan. För att glasera kakan, placera ett stort ark med folie eller pergamentpapper på bänkskivan. Placera kakan på ett ställ över folien eller papperet och drizzla sedan glasyren över kakan.

tips

Lätt Vaniljglass: Kombinera 1 kopp konfektyrsocker med 1 till 2 matskedar varmvatten eller mjölk och 1/2 tesked vaniljextrakt. Blanda tills mjuk och tunn med mer mjölk eller varmt vatten eller tillsätt mer konditorisocker för att få en duggregn.

Snabb och enkel karamellglas: I en gryta över medelvärme kombinerar du 1/2 kopp smör, 1/2 koppsocker och 1 matsked av förångad mjölk, lättkräm eller mjölk. Koka upp, rör om i ca 2 minuter, eller tills sockret har löst sig. Ta bort karamellblandningen från värmen och torka över kakan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 14 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 80 mg
Natrium 361 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)