Fläskfärs medaljonger med svamp och dillsås

Denna enkla fläskfiléskål gör en god måltid med den läckra svampsås. Servera fläsk med bakade eller potatismos eller ris.

En smaklig gräddfil och dillsås smakar svamp och gräddfil medaljonger perfekt, och det är en lätt maträtt att göra i en stekpanna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Svetsa fläskskivor till ungefär 1/2 tum tjock med hjälp av din hand, eller försiktigt punda med köttmallett eller botten av en kopp. Pork tenderloin är mycket ömt och plattar med bara en liten mängd tryck.
  2. Smält 2 msk smör i en stor stekpanna över medelhög värme och laga svampen i 6 till 8 minuter, eller tills det är mjukt och guldbrunt. Överför till en skål med en slitssked och lägg åt sidan. Häll av vätska som ackumuleras i pannan.
  1. I samma pan över medelhög värme smälter de återstående 2 matskedarna smör. Tillsätt fläsk och laga i 3 eller 4 minuter på varje sida eller tills den är brunad. Tillsätt löken och koka i 3 till 4 minuter, eller tills den är mjuk och ljusgul. Stänk lätt med salt och peppar. Tillsätt vinet och hälften av buljongen till pannan. Omslag; lägre värme till medium-låg och laga i 15 minuter, eller tills köttet är kokt genom och ömt. Överför fläsk till en serveringsrätt och håll dig varm.
  2. Rör mjöl och vattenblandning i stekpannan och blanda med pansjuice. Över medium värme, rör i återstående buljong och laga, rör om tills såsen är jämn och förtjockad. Smak och justera kryddor. Rör om gräddfil och dill; tillsätt svamp och värm igenom, men låt inte koka. Smak och justera kryddor.
  3. Servera såsen över fläskmedaljongerna.

Reader kommentarer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 479
Totalt fett 29 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 130 mg
Natrium 602 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)