Easy Vegetarian "Hot Wings" med Seitan

Letar du efter det perfekta vegetariska heta vingarreceptet? Så här gör du vegetariska och veganska heta vingar genom att använda seitan - det perfekta vegetariska köttbytet för att göra köttfria heta vingar. Det enda som skulle kunna göra dessa veganska seitanvingar mer utsökta är enligt min mening om du har turen att bo i New York City och kan använda Mei Wahs veganska kycklingstrumpor för att göra vingar (de är allvarligt den bästa vegetariska köttbyte någonsin). Men jag avviker.

Om du gillar heta vingar eller buffelvingar, prova den här enkla, hemlagade, färska vegetariska och veganska heta vinge versionen från seitan! Vegetarisk "heta vingar" med seitan har alla samma smaker som vanliga heta vingar, så du kommer verkligen inte att sakna köttet.

Det mesta av smaken i dessa vegetariska och veganska heta vingar kommer från den varma såsen, så var noga med att använda en riktigt bra kvalitet en. Jag gillar Frank's Red Hot Buffalo Sauce (och ja, det är helt vegan), liksom nästan alla jag vet, men jag älskar också att experimentera med nya boutique och lokalt eller regionalt producerade varma sås varumärken. Prova en lite söt mango het sås eller en varm sås med ananas, eller prova med en annan universellt älskad klassisk varm sås: Sriracha sås. Nej, sriracha är inte en traditionell buffelvinsås, men vem bryr sig? Bara om alla älskar sriracha sås!

Detta recept är både vegetarian och vegan. Om du letar efter ett glutenfritt veganskt varmtvingarrecept, försök med att använda tofu som i detta tofubuffelvingarrecept här , eller, för något jämnare, prova dessa ugnsrödda blomkålbuffel "vingar" . Yum!

Se även: Fler vegetariska seitanrecept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, förbered ditt setian genom att hugga eller riva den i bitar lite större än bettstorlek (ca 2 tum). Du kan också skära din seitan i tunna plattor eller "finger" former, om du föredrar, men jag gillar bitar.
  2. Värm därefter ett tunt lager olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Sautee seitan tills lätt brunt på alla sidor, rör om ofta (ca 5-10 minuter).
  3. Därefter reducera värmen till medelstora låga och tillsätt den varma sås, lönnsirap, limejuice och saltrörning för att kombinera bra.
  1. Minska värmen till låg och låt såsen och seitan svalna i ca 3 till 5 minuter, omrörning för att belägga bitternas bitar med såsen.
  2. Ta bort från värme och servera omedelbart.
  3. Servera dina vegetariska varma vingar med en traditionell blåost-dressing, eller, om du behöver en veganidé, försök betjäna dem med en hemlagad veganodling dressing .

Se också: Vad är seitan?

Gilla att laga mat med seitan? Här är några av mina favorit vegetariska och veganska seitan recept att försöka.