Brun Smör och Sage Kakor

Sage, timjan och nutty, smakfullt brunat smör gör dessa kex extra speciella, och de är enklare än du kanske tror. Browning smöret tar bara några minuter, då handlar det bara om att hugga örterna och göra kakorna.

Örterna branta i det bruna smöret när det svalnar, sedan blandas blandningen i de torra ingredienserna, vilket gör en mjuk deg för perfekta kex.

Servera dessa härliga kexar med vilken måltid som helst, eller lägg dem till din semestermiddagsmeny. Smakerna är perfekta för Thanksgiving. De skulle göra en utmärkt toppning för en kvarvarande kalkonpai eller gryta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ha en tum eller två kallt vatten klart i handfatet eller i en stor bakpanna (tillräckligt stor för att ställa in den varma kastrullen för att svalna).
  2. Smält smöret i en kastrull över medelvärme. Koka, ständigt omrör, tills du börjar se sedimentbrunningen på botten eller längs sidorna på pannan. Håll matlagningen, rör om, tills sedimentet är en fin rik brun. Låt det inte brinna. Ta av pannan från värmen och sätt i den stora bakpannan eller sjunka med kallt vatten för att hålla smöret från att laga mer.
  1. Tillsätt den hackade salvia och timjan till smöret och rör om. Låt stå tills det kyls till rumstemperatur.
  2. Värm ugnen till 425 F. Lina ett bakplåt med pergamentpapper eller en bakmatta eller sprut den lätt med nonstick bakspray.
  3. I en stor skål kombineras mjölet, bakpulver, socker och salt. Blanda mjölblandningen ordentligt med en visp. Rör om det bruna smöret - örtblandningen och mjölken tills den är fuktig.
  4. Vänd ut på en mjölad yta och knä 3 eller 4 gånger för att bilda en sammanhängande, mjuk deg. Pat i en cirkel ca 1 / 2- till 3/4-tum tjock.
  5. Skär ut med kexskärare och ordna på det tillagade bakplåten. Samla alla degskrot tillsammans, klappa i en cirkel och skära ut fler kex. Upprepa med eventuella resterande deg.
  6. Baka kakan i 12 till 14 minuter tills det är fint brunat. Borsta toppar med 1 till 2 matsked smält smör.
  7. Servera kexen varm, och ha gott om smör handy.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 90
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 206 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)