Familjpotatis med potatis och morötterrecept

Denna potta grillas är en allt-i-ett måltid som din familj kommer att älska. Morötter, rutabaga och potatis gör denna klassiska nötköttspanna grillad en ständig enpottmåltid.

Om du har andra favoritgrönsaker som du gillar i en gryta, är du välkommen att lägga till dem. Persilja och raps får läggas till. Eller tillsätt frysta ärtor eller blandade grönsaker nära slutet av tillagningstiden. Variationer inkluderar yankee potten grillat och den perfekta potten grillat .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka grytan med mjölet.
  2. Värm oljan i en tung nederländsk ugn eller stockpot över medium värme. Tillsätt den mjölbelagda stekan och koka, vänd på brunt alla sidor. Ta bort till en tallrik och lägg åt sidan.
  3. Placera skivad lök i pannan och koka, omrör, tills det är lättbrunet.
  4. Lägg grillen på löken och krydda med salt och peppar. lägg till vattnet eller buljongen. Täck och simma i 2 timmar.
  5. Tillsätt grönsakerna och låt dem simma i 1 timme längre.
  1. Med en slitssked, ta bort biffen och grönsakerna till en varm tallrik och håll den varm .
  2. Gör kyckling: lägg till tillräckligt med vatten eller lågt nötköttbuljong till pottenstegvätska för att göra 2 koppar; värme. Blanda 2 matskedar mjöl med lite kallt vatten; rör om till slät. Rör mjölblandningen i buljongen och krydda till smak. Koka, rör om tills det är förtjockat.
  3. Häll såsen över potten grillat och grönsaker eller servera på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 977
Totalt fett 41 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 271 mg
Natrium 835 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 9 g
Protein 95 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)