Hur man håller varm mat varm före servering

Tips för att hålla mat varm när du lagar mat i steg

När du gör batchar av pannkakor , franska toast , pommes frites och friterad mat , eller när du förbereder stora måltider i steg, kanske du vill hålla din varm mat varm medan du är färdig med att laga andra föremål eller skapa fler satser.

En ugn som en varmare

För att hålla varma livsmedel varma, överför dem till en bakpanna, en ugnssäker kokkärl eller bakfat och håll dem i en uppvärmningslåda, eller sätt ugnen på 200 till 250 F.

Om maten i fråga är pannkakor, våfflor, friterar eller andra friterade föremål, och du vill förhindra att föremålet blir soggigt eller mjukt, behåll det i ett enda lager.

För livsmedel som måste hållas varma i mer än 15 eller 20 minuter, kontrollera med en läsbart termometer för att vara säker på att den är minst 140 F. Om inte, ökar ugns temperaturen lite. Om du försöker hålla maten varm i mer än en timme eller två, kan konsistensen av maten bli svampig eller smakprofilen kan förändras.

Slow Cooker eller Chafing Rätter

För varma grönsaker, potatismos , såser, grytor och liknande livsmedel kan en långsam spis eller skål användas vid låga inställningar för att hålla matvarorna varma. På samma sätt som en ugn, om du planerar att lagra mat i mer än en timme, kanske du märker en förändring i konsistens eller smak. Även om föremålet är inställt på varmt, kan maten fortsätta att sakta koka i en liten grad.

Risugn och andra ångbaserade spisar

Om du använder en riskokare för att göra ris, kommer riset troligen att vara varmt och fuktigt i en timme eller mer medan den är "varm". Om du använder en ångkokningsmetod kan du vanligtvis hålla en vara varm om du tar bort värmeelementet från ångkokaren (avlägsna den från kaminen eller stäng av den elektriska ångaren) och lägg till matlagningsbehållaren.

Du kanske vill öppna locket för ett snabbt ögonblick för att låta ångan fly undan så att föremålet inte fortsätter att laga mat. Sätt locket på igen och sätt matvaran åt sidan tills du behöver det.

Varma tallrikar för servering

För att hålla maten varm medan du serverar, kanske du vill värma plattorna. Keramiska plattor bibehåller värmen snyggt. För att värma tallrikar för servering, stapla dem i en ugn i 15 minuter vid lägsta ugns temperatur, som 150 till 200 F. Du kan också använda en uppvärmningsskiva eller brödrostugn. Du kan också värma dem i mikrovågsugn i en till två minuter. Om du gör mycket underhållande, kanske du vill investera i en elektrisk tallrik varmare.

Två försiktighetsåtgärder med värmeplattor. Först betrakta mat som hålls ute och inte hålls tillräckligt varmt eller kallt (lägre än 40 F eller högre än 150 F) kan vara farligt att konsumera. Håll en termometer behändig för att kontrollera matmassor. För det andra, om du värmer tallrikar i ugnen, se till att du alltid använder en ugnsmitta, informera andra om att plattan är het och stöt inte plåten genom att sätta den på ett kallt ställe, som ett kylskåp. Termisk chock från het till kall kan orsaka att plattan går sönder.

Aluminiumfolie

Om du lagar kött, särskilt stora stycken eller hela fåglar, låt det vila efter att ha tagits bort från värmen.

När köttet kokar, suger dess juicer till mitten av skäret. Om du tillåter köttet att hålla sig borta från värme innan du serverar, ger du tid att omfördela och reabsorbera saften. Till följd av detta förlorar köttet mindre juice när du skär det, vilket gör köttet mer ömt och saftigt hela tiden.

För att vila en bit kött med aluminiumfolie, ta den bort från värmen och placera den på en varm tallrik eller serveringsfat. Täck köttet löst med folie. Om du täcker det tätt, gör du det heta köttet svett och förlorar den värdefulla fukten du försöker behålla. Den tid som vilas vila beror på dess storlek, en rosta bäst vilas i 10 till 20 minuter före snidning. En kalkon kan ta från 20 till 45 minuter, beroende på storleken på fågeln. Ju större fågeln är, desto längre vila. Stek eller kotletter ska stå i fem minuter före servering.