Espresso Martini

Kaffe-smakade Martini-recept är väldigt populära idag, och den här versionen av espresso Martini använder kyld espresso för att ge den en koffeinhaltig spark som du helt enkelt inte kan duplicera med kaffelikor ensam.

Detta är ett mycket grundläggande recept på en espresso Martini och är ganska lätt att blanda upp. Det bästa är att det är troligt att du har allt du behöver där i din bar eller kök . Den innehåller en antydan choklad för att lägga till dimension och eftersom creme de cacao inte är en krämig likör, behåller du fortfarande den stora torra martiniprofilen.

Det här är bra som en drink efter middagen , happy hour-cocktail eller när som helst du önskar en cocktail och lite pick-me-up på samma gång.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktail shaker med is.
  2. Skaka bra.
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

Fler tips för att göra en stor espressomartini

Som med någon vodka Martini , vodka du väljer kommer att bestämma den övergripande kvaliteten på drycken. Det sägs att det finns några tunga smaker här så det är inte helt avgörande att du häller ut den bästa vodka du har på lager. Det finns några fantastiska budgetvänliga vodkas tillgängliga, och du bör inte tveka att använda en av dem i denna cocktail.

Om du vill sticka din Espresso Martini upp en annan hacka, använd en espresso-smaksatt vodka. Å andra sidan kan du hoppa över creme de cacao helt och börja med en choklad eller vanilj vodka också.

Använd en stor espresso

Det enda elementet i denna cocktail som är viktigast är espresso. I dagens kaffemedvetna värld skulle det vara synd att använda något annat än en bra kopp espresso för att göra en Martini.

Om du har en espressomaskin, fortsätt och dra några skott och lägg dem i frysen för en snabb chill. Det är viktigt att lägga till kall espresso till skakan, annars kommer din is att smälta för snabbt och slänga hela balansen.

För dem som inte har en espressomaskin eller åtminstone en moka-kruka finns det nu några fantastiska färdiga espressor till salu. Ett antal kaffebutiker runt om i världen bryter upp sina kaffe och säljer flaskor eller burkar online och i butiker. Utforska dessa alternativ eftersom det finns några bra funderingar där ute som går långt utöver vad Starbucks erbjuder.

Ett fint märke med kall espresso är High Brew Coffee. Detta Austin, Texas-baserade företag är specialiserat på kalla brödkocker och säljer 8-uns burkar. Deras smaker inkluderar svart och fet, dubbel espresso, saltad karamell, mexikansk vanilj och mörk chokladmocka. Var och en av dem är spektakulär och kommer att göra en fantastisk espresso Martini.

Hur stark är espressomartini?

Mellan koffein och alkohol är Espresso Martini inte den mest skonsamma cocktails du kan dricka. Som med de flesta Martinis är den relativt kraftig på cirka 23 procent ABV (46 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 125
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)